Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: CREW

Simpsonovi opékají extrabuřty

Kupte bránici deodorant. Z komiksové verze seriálu Simpsonovi se pořádně zapotí!

magazin.cz
Alespoň pokud jste fandy animovaného originálu. Komiksoví Simpsonovi nijak neexperimentují a sázejí na osvědčený infantilní humor a popkulturní odkazy. Což mnoha čtenářům stačí, jak se ukázalo hned během pár dní, kdy se slavná čtyřprstá rodinka povalovala v knihkupectvích. První várka je pomalu rozprodaná a momentálně se čeká na druhou. Zdá se, že vydavatelství Crew přivedlo na trh další stálici vedle úspěšného Garfielda.

Pozor na Homera
Není se co divit, Simpsonovy zná úplně každý. Starostlivá Marge, buranský Homer, rozpustilý Bart, inťoušká Lisa a nemluvná Maggie. Ti všichni si v Komiksových extrabuřtech užijí svých patnáct minut slávy, při čemž jim kryje záda téměř kompletní skvadra vedlejších postav.

Ve čtyřech sešitech, které se skládají z hlavního příběhu, doprovodné minihistorky a bonusového materiálu (Bartova hitparáda opruzů, Apuův fiktivní inzerát…), si budeme muset dát pozor, aby nás nezašlápl kolosální Homer, Bart se poněkolikáté střetne s Levákem Bobem, zmizí maskot Springfieldské základní školy a nakonec Barta čeká šmelina s baseballovými kartičkami.

Není to jen adaptace

magazin.cz
Jak je vidět, scénárista Steve Vance obohatil žlutý vesmír, jehož středobodem je průměrné americké městečko, a vymyslel pro věrné diváky úplně nové příhody.

Komiksoví Simpsonovi nejsou jen lacinou adaptací, však na ně dohlíží jejich duševní otec Matt Groening. Když začaly být Groeningovi těsné stěny obrazovky, založil právě s Vancem a kreslířem Billem Morrisonem vlastní vydavatelství Bongo Comics.

Vedle klasických Simpsonů v Bongu vychází sólová řada Barta Simpsona, eskapády Radioaktivního muže, řádění Itchyho a Scratchyho, nové mise Futuramy nebo obdoba speciálních čarodějnických epizod s názvem Bart´s Treehouse of Horror.

Právě posledně jmenovaná řada bude další simpsonovskou publikací, kterou Crew vydá. Do světa Simpsonů nás pozvou ostřílení komiksoví scénáristé a doprovodí je zajímaví výtvarníci s rozmanitými styly kresby.

Simpsonovi: Komiksové extrabuřty, scénář Steve Vance, kresba Bill Morrison, překlad Petr Putna, vydala CREW s.r.o., Praha 2007. 128 str. 299 Kč

Máte rádi Simpsonovi? Co si myslíte o jejich komiksu?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 74