Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Skvělí kuchaři / foto: shutterstock

Splňte si sen a otevřete si vlastní restauraci

Chcete si otevřít vlastní restauraci a nevíte, jak začít? Inspirujte se kroky, které vás dovedou ke splnění vašeho snu.

Je na vás, kde si restauraci založíte, začít podnikat můžete ve svém rodném městě, přestěhovat se do většího nebo si dokonce založit restauraci v zahraničí.

Kde podnikat

Možná si myslíte, že místo podnikání není tak důležité, ale opak je pravdou. Při výběru místa, kde otevřete novou restauraci, musíte brát v potaz spoustu věcí, na které mnozí zapomínají. Mezi takové patří dobrá dopravní dostupnost, rozložení obyvatel v okolí, zájem místních o daný typ restaurace, případně také konkurenceschopnost. Zvažte, zda otevřít restauraci, kavárnu nebo třeba cukrárnu v místě, kde bydlíte a kde vás znají, zda podnikat v jiném městě, případně vyzkoušet zajímavou možnost podnikat v zahraničí.

Jaký podnik zvolit

Dalším krokem, který musíte dobře zvážit, je otázka, jaký podnik otevřít. Nabízí se restaurace, například klasická česká, inspirovaná Itálií, Mexikem, Indií, případně jiným místem, ke kterému máte vztah a dané kuchyni rozumíte. Oblíbené jsou také kavárny, například s domácími dezerty, limonádou a případně i alternativním programem. Otevřít však můžete i bar nebo cukrárnu.

Co potřebujete na začátek

Na začátek svého podnikání potřebujete nápad, další nezbytností jsou finance. Můžete si vzít úvěr nebo jinou půjčku a věřit, že se vám prvotní investice vrátí. Můžete použít úspory nebo začít v menším a postupně expandovat. Jedním z nejdůležitějších kroků je sestavení rozpočtu, ten vám ukáže, kolik financí budete potřebovat, případně na co všechno se zaměřit při otvírání nového podniku.

Kvalitní vybavení

Kromě místa, kde budete svůj podnik provozovat, potřebujete také kvalitní vybavení, které je ideální pro profesionální kuchyň. Rozhodně se neobejdete bez profesionálního konvektomatu, ve kterém můžete vařit, péct, ohřívat pokrmy a připravovat také sladké dezerty. Dalším vybavením by měly být kuchyňské spotřebiče, mixéry, kuchyňský robot a další konkrétní kuchyňští pomocníci. Pro uchování potravin budete potřebovat mrazicí boxy a také ledničky na víno, na dezerty i na ostatní potraviny.

Profesionalita na prvním místě

I když budete podnikat v gastroprůmyslu jako nováček, myslete na to, že by vaše restaurace měla být profesionálním zařízením s kvalitní nabídkou pokrmů a také kvalitním výčepním zařízením, například výčepním stojanem beethoven. Vyberte si personál, pro který je tato práce zábavou a věřte svému rozhodnutí. Ze začátku se to možná bude zdát, jako velký a nelehký krok, ale když vytrváte, tak se úspěch dostaví.

Splňte si sen a otevřete si vlastní restauraci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!