Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Knižní novinky / foto: shutterstock

Knižní novinky letošní zimy

Co kdybychom se pro inspiraci mrkli na nějaké ty knižní kousky, které vyšly během ledna a února letošního roku?

Fáma – Lesley Kara

Svobodná matka Joanna chce začít nový život v přímořském městečku. Přihlásí se do čtenářského kroužku, kde by se mohla přece jen s někým novým seznámit. Zmíní se, že se doslechla něco znepokojivého, a sice, že zde v městečku prý žije žena, která zabila malého chlapce.  Obyvatelé městečka, kde se většinou nic zvláštního neděje, začnou okamžitě spekulovat, o koho se jedná. A brzy se také začnou navzájem obviňovat.

Kniha má strhující děj a některé pasáže vypráví i sama „vražedkyně“. Knihu jistě ocení milovníci Shari Lapeny nebo třeba Pauly Hawkins a Liane Moriarty.

Vydalo nakladatelství Ikar v edici Světový bestseller.

Hluboká modř – Marie Lamballe

Román odehrávající se ve dvou časových rovinách, a sice léta 1939 až 1980 a současnost v roce 2010.
Když Kateřina najde na půdě v domě svých rodičů desky s akvarely, je fascinována. Zobrazují malebnou krajinu, sytě modré moře a nostalgicky působící sídlo uprostřed nádherné zahrady. Okamžitě zatouží zjistit, kde se tohle nádherné místo nachází a kde se zde vzaly ty obrazy. Pátrání zavede Kateřinu do Bretaně, kde objeví onen zámeček, nyní léty zchátralý. Historie, tajemství, romantika. To vše najdete v této knize s překrásnou obálku. Autorka již napsala sérii Panský dům a další oblíbené historické romány políbené romantikou.

Vydalo nakladatelství Brána v edici Světový bestseller.

Vrány – Petra Dvořáková

Útlá knížka naší populární autorky, ovšem skrývající velice silný příběh.

Normální klasická rodina, máma, táta a dvě děti - děvčata. Dále už to však úplně normální a běžné není. Na mladší Barunku je matka vysazená a výprask v této knize není žádné tabu. Bára je z toho nešťastná, ale na druhou stranu si myslí, že je vlastně spravedlivě trestána, protože zlobí, a že to takhle funguje i v jiných rodinách. Dokud se o životě v jejich rodině nezmíní ve slohové práci ve škole.

Knihu přečtete v pohodě na jeden zátah. Spoustu z vás určitě hluboce zasáhne.

Vydal nakladatelství Host.

Noční návštěva – Carol Goodman

Alice utíká se synem Orenem před svým agresivním manželem. Potřebují se schovat někde, kde je nevypátrá. Octnou se v domě sociální pracovnice na samotě v lesích. Venku zuří sněhová bouře a dvě ženy a malý chlapec se začnou pomalu poznávat. Obě mají nějaká svá tajemství a můžou být jedna druhé nebezpečná. Nebo ne?

Autorka zakomponovala do příběhu i trochu duchařských prvků. Zajímavé psychologické drama.

Vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Bezmocná – Timea E. Nagy, Shannon Moroney

Jde o biografii Timey E. Nagy, která se dostala do spárů obchodníků s bílým masem. Z Maďarska se ve svých dvaceti letech vydala jako au pair do Toronta. Po příjezdu ji však čeká nechutný noční klub a prostituce. Doporučuji k přečtení, protože jde o skutečný příběh a může se stát komukoliv. Nikdy nemůžeme vědět, co se za slibným inzerátem může skrývat.

Vydalo nakladatelství Alpress.

Knižní novinky letošní zimy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!