Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Živé koncertování / foto: waynecoyne5/Instagram

Koncert v době koronavirové: Kapela i diváci si ho užijí v obřích plastových koulích

Je vám líto, že nemůžete navštívit živé vystoupení své oblíbené kapely? Řešení nabízí kapela The Flaming Lips, která pro své fanoušky uspořádala koncert v lehce netradiční podobě, přesto však naživo.

Přísná opatření proti šíření nákazy koronaviru mají za následek uzavírání barů, restaurací, divadel, zakázáno je pořádání koncertů i ostatních kulturních akcí. Řada umělců tak hledá možnosti, jak si ke svému publiku najít cestu i v této nelehké době. Někteří zkoušejí on-line koncerty a vystoupení, poptávka po nich však příliš velká není. Vychutnat si pořádnou dávku skvělé muziky či zábavy zkrátka lidé chtějí naživo. Rocková kapela The Flaming Lips z Oklahoma City vyzkoušela v říjnu zajímavý experiment, když zahrála před živým publikem ve speciálních ochranných bublinách, které jak umělce, tak diváky chránily před možnou nákazou.

Příprava na koncert

Bublinový sál

Každý návštěvník po příchodu do koncertního sálu obdržel svoji vlastní bublinu z průhledného plastu, do které byl uzavřen po celou dobu vystoupení. Bubliny jsou speciálně uzpůsobeny k tomu, aby i po hermetickém utěsnění a uzavření byly schopny poskytnout člověku dostatek kyslíku po dobu několika hodin, takže obavy z nedostatku vzduchu nejsou na místě. Po skončení koncertu si diváci i kapela pochvalovali, že i když bublinový koncert působil zpočátku divně až komicky, nakonec si jej užili naplno a předpokládají, že bubliny využijí i při dalším živém vystoupení. Věří, že jde o možnost, jak znovu oživit a vrátit do normálu živá vystoupení, která jsou ve své původní podobě zatím nerealizovatelná a nejspíš ještě dlouhou dobu nebudou možná.

Vystoupení v bublinách

Řešení pro budoucnost

Sám lídr skupiny The Flaming Lips prohlásil: "Myslím, že toto je dilema, které řešíme všichni. Čekáme, až se věci vrátí do normálu a ptáme se, jak budou vypadat živá vystoupení v budoucnosti. Naše zvláštní hermeticky uzavíratelné bubliny nabízí řešení, jak uspořádat živé vystoupení i v době koronavirové.



 

Koncert v době koronavirové: Kapela i diváci si ho užijí v obřích plastových koulích

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!