Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoční dekorace / foto: unsplash.com

Krásné a levné dekorace všude kolem nás

Kouzelný domov plný lásky si zaslouží něco víc než jen nábytek a spotřebiče. Hitem letošní sezóny jsou dekorace, které dokáží rozzářit každou místnost.

V tomto článku se dozvíte, jaké dekorace si můžete pořídit do místností ve vašem domově. Které se hodí na jaro nebo na zimní sychravé období. Dekorace jsou jedinečnou ukázkou vašeho stylu, který dotváří příjemnou atmosféru. Někdo má rád dekorací hodně, někdo jen pár, zato velmi osobních a dominantních. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost. My vás nasměrujeme a dáme vám pár tipů, jak na to.

Kde sehnat ty nejlepší dekorace? Kamenné obchody nebo eshopy

Máte několik možností, jak získat ty nejlepší dekorace pro váš domov. Můžete nakupovat v malých kamenných obchodech, které jsou přímo určené pro dekorace. Tam naleznete mnoho krásných dekorací. Ovšem musíte počítat s tím, že cena bude vyšší. Malé obchody dbají na kvalitu a originalitu, proto se nebojte investovat, pokud chcete, aby vám dekorace vydržela několik let. Můžete se domluvit s majitelem a nechat si vyrobit originální dekoraci, kterou budete mít doma jen vy. Takovéto dekorace se hodí na zahradu a jako dominanta například obývacího pokoje nebo předsíně, kde na první pohled zaujme.

Jste-li člověk, který má rád každý rok jiné téma, doporučujeme vám nakupovat v supermarketech, hobbymarketech a levných diskontech, které mají akční sezónní produkty. Zde je riziko, že sice seženete přesně to, co potřebujete, ale kvalita může být horší. Specializují se zde totiž spíše na množství, proto je cena nízká, ale odpovídá tomu i kvalita. To ale neznamená, že by byly dekorace hned rozbité, jen je na nich dříve vidět opotřebení, materiál na výrobu není vždy vybírán podle kvality, ale spíše podle ceny. Dekorace z těchto obchodů jsou nádherné a odpovídají celosvětovému trendu.

 

Poslední možností, jak si pořídit dekorace jsou internetové eshopy. Zde máte nejširší výběr dekorací, za velmi zajímavé ceny. Naleznete zde levné obchody, ale také dražší eshopy, které se specializují na originalitu a kvalitní materiál. Doručení máte až domů, takže vám odpadne stres z návštěvy kamenného obchodu. Nemusíte se ani bát vrácení. Internetové obchody nabízí vrácení zboží do několika dnů bez udání důvodu. Stačí vyplnit přiložený reklamační protokol a domluvit se s prodejcem, zda chcete jinou dekoraci nebo vrátit peníze.

Různé místnosti, různé styly, jeden domov

Každá místnost může být originál, záleží na nábytku a barvě stěny. Protože není dobré, abyste měli několik barev v jedné místnosti, stačí dvě a dále kombinovat tón v tónu. Což znamená, že si vyberete například šedou, která je letos velmi moderní a kombinujete jí s dekoracemi v podobných odstínech. Můžete kombinovat s tmavě šedou, antracitovou nebo světle šedou. Když k šedé přidáte kontrastní barvu, například žlutou, růžovou nebo bílou, bude místnost hned působit jinak. S přihlédnutím na to, že nábytek máte dřevěný, tyto dvě barvy stačí na dokonalý styl.

Na jaře a v létě dejte zelenou svěžím barvám

Dekorace se během ročního období mohou měnit. Na trhu existují ty, které můžete mít doma celý rok, ale také ty, které se hodí do konkrétního období. Na jaře jsou vhodné spíše pastelové barvy, které spolu s Velikonocemi navodí krásnou atmosféru znovuzrození. Na jaře všechno kvete a je plné barev. Vyzkoušejte květiny, vajíčka, kočičky do vázy, veselé obrazy s mláďátky, barevné polštáře nebo umělou trávu s kuřátky a zajíčky. V tomto období je dovoleno vše, proto se nebojte popustit uzdu své fantazii a udělat si barevný domov. Opět ale mějte na paměti, že dvě či tři barvy stačí.

 

Zimní období plné světýlek a zemitých tónů

Naopak zimní období může působit trochu smutně, čeká nás plno šedých dní, které nás nebudou bavit. Proto jsou nejlepším řešením světýlka. Ať už jako vánoční výzdoba na oknech nebo v podobě luceren a kuliček na vánočních dekorací. Mezi nejoblíbenější dekorace patří již zmiňované lucerny, větvičky jehličnanů doplněné světýlky a vánočními ozdobami, dále to může být socha nebo obraz anděla, který se hodí nejenom na začátku listopadu, kdy jsou dušičky, ale také na Vánoce jako symbol dobrých zpráv. Můžete si pořídit sněhové vločky, vyřezávané domečky, umělé svíčky na baterky.

 

Dobrá rada na závěr

Ať už se rozhodnete pro stálou dekoraci nebo jí budete v průběhu sezóny měnit, mějte na paměti, že by se měla každá dekorace líbit především vám. Nikdo nemá právo vám mluvit do toho, co se vám líbí. Pořiďte si kýčovité nebo minimalistické dekorace podle vašeho přání. Přejeme vám šťastnou ruku při výběru.

Krásné a levné dekorace všude kolem nás

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!