Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bratři Ebenové / foto: https://www.bratriebenove.cz/index.php?page=fotogalerie#promo

Marek Eben zpívá, skládá texty a koncertuje se svými bratry

Kdo by neznal Marka Ebena, herce a skvělého moderátora nejen Stardance – Když hvězdy tančí. Ale ne všichni tuší, že také skládá texty a zpívá ve své kapele. Respektive jeho a jeho dvou bratří.

Kdo tvoří kapelu bratrů Ebenů

Kapelu tvoří celkem 6 muzikantů. Marek Eben, který zpívá a skládá texty, hraje na kytaru a klávesy. Kryštof Eben, který zpívá a obstarává flétny a klávesy. David Eben, který zase hraje na saxofon, klarinet a zpívá. Zbytek jsou již doprovodní muzikanti, tedy kytarista Pavel Skála, bubeník Jiří Zelenka a kontrabasista Jaromír Honzák. Nutno podotknout, že Skálu a Zelenku posluchači znají z Etc… Vladimíra Mišíka.

Bratři Ebenové
Bratři Ebenové – Zdroj: https://www.bratriebenove.cz/index.php?page=fotogalerie#promo

Alba kapely

Bratři Ebenové do dnešních dní vydali celkem 5 alb. Jedná se o Malé písně do tmy (1984), Tichá domácnost (1995), Já na tom dělám (2002), Chlebíčky (2008) a Čas holin (2014).

Koncert v Ostravě

Pokud si chcete poslechnout živě písničky z výše uvedených alb, budete mít šanci mimo jiné i v Ostravě v Domě kultury a to již 12. února 2022. Vstupenky jsou v předprodeji za 350 až 550 kč.

Koncert podléhá hygienickým opatřením vydaným vládou a Ministerstvem zdravotnictví. Redakce neručí, že akce proběhne v daném termínu. Pro aktuální informace sledujte web Domu kultury města Ostravy.

 

Zdroje:

https://www.dkmoas.cz/akce/bratri-ebenove/

https://www.bratriebenove.cz/index.php?page=biografie

https://cs.wikipedia.org/wiki/Etc…

 

 

Bratři Ebenové

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!