Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hororové čtení / foto: shutterstock

Začtěte se do hororu! Máme pro vás pár tipů na knihy, z nichž vás bude mrazit

Pokud patříte ke čtenářům, kteří tu a tam sáhnou po hororové tématice, jistě víte, že dobrých hororů na knižním trhu moc není. Naštěstí se to v poslední době zlepšuje, a tak pro vás máme pár tipů na knihy, které byste neměli minout. 

Strašidelné domy Darcy Coates

V posledních několika letech ovládla hororovou knižní scénu spisovatelka Darcy Coates. I když jí už vyšly i knihy, které se ve strašidelných domech neodehrávají (např. Kořist), mezi nejznámější a nejčtenější patří série, kde se děj odehrává ve starých vilách a domech s děsivou minulostí. Hlavní hrdinové se potýkají s duchy zemřelých, což obvykle nebyli za života žádní andílci. Darcy se navíc s hrdiny nemazlí, a tak z jejích knih skutečně mrazí. Jmenujme třeba Duchové rodiny Folcroftů, Přízraky domu Carrowů nebo Záhada domu Marwicků.

Hororový román
Hororový román – Zdroj: Shutterstock.com

Mistr hororu Stephen King

Mistrem hororu je a vždy byl Stephen King. Řada jeho knih byla i zfilmována. Znát můžete např. filmy TO nebo Carrie. Tento autor píše dokonale procítěné horory na různá témata. V mnoha z nich vás ani nenapadne, že by situace mohly natolik vygradovat a být tak děsivé. Než se vzpamatujete z překvapení, zjistíte, že vás už autor lapil do svých sítí a nedokážete knihu odložit.

Napínavé čtení
Napínavé čtení – Zdroj: Shutterstock.com

České nakladatelství Golden Dog a jeho hororová tématika 

Také v českém literárním prostředí rozkvétá hororová tématika. Soustředí se na knihy českých i světových autorů a má na svém kontě už pár desítek hodně čtivých knih. Jedná se o jihočeské nakladatelství Golden Dog, jehož srdcem jsou Honza Vojtíšek a Martin Štefko. Za zmínku stojí třeba soubor povídek jihočeských autorů Jihočeský horor, nebo knihy Veroniky Fiedlerové - Pozdravy záhrobí a Ozvěny záhrobí.

A pokud vás oblast jižních Čech láká a rádi byste si přečetli mrazivý thriller z Českého Krumlova, můžete vyzkoušet knihu Tajemství prachu a krve české autorky Anny Beatrix Bártové, které vás zavede do dávné i nedávné minulosti a prozradí, kdo byla upíří princezna a jakou souvislost má s kostrami vykopanými na krumlovském Plešivci v roce 2000. 

 

Zdroj:

https://www.dobre-knihy.cz/vyhledavani/?q=darcy+coates

https://www.dobre-knihy.cz/vyhledavani/?q=stephen+king

https://www.goldendog.cz/

https://www.lirego.cz/product-page/tajemstv%C3%AD-prachu-a-krve

Začtěte se do hororu! Máme pro vás pár tipů na knihy, z nichž vás bude mrazit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!