Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Skvělé čtení / foto: sutadimages / Shutterstock.com

Knihy z žánru fantasy, které stojí za přečtení

Domníváte se, že žánr fantasy jsou vlastně jen pohádky pro dospělé? Pro někoho možná ano, ale co je na tom špatného? Nejnovější seriálové zpracování Zaklínače přilákalo k obrazovkám miliony diváků, takže za lásku k fantasy se rozhodně není proč stydět. Jaké knihy z tohoto žánru stojí za přečtení?

Proč se ponořit do čtení fantasy knih?

Fantasy knihy zavádí čtenáře do světů, jejichž přirozenou součástí je magie a další nadpřirozené úkazy a bytosti. Ve fantasy knihách se tak čtenáři setkávají s vílami, čaroději, duchy, elfy, trpaslíky, obry a celou řadou dalších postav. Při čtení knížek, které vás zavedou do tajemných a kouzelných světů, dochází k ohromnému rozvoji vaši představivosti a vy tak máte skvělou příležitost utéct od svých každodenních starostí. Se kterými fantasy knihami se nejlépe odreagujete? Vyzkoušejte ty nejpopulárnější.

Zaklínač

Dílo polského spisovatele Andrzeje Sapkowského je dobře známé každému milovníkovi žánru fantasy. Právě on je totiž tvůrcem Zaklínače. Geralt z Rivie, jak se hlavní postava knihy Zaklínač jmenuje, je nájemný lovec nestvůr. O tom, že Zaklínač patří k nejúspěšnějším fantasy knihám, svědčí fakt, že posloužil jako předloha počítačové hře i seriálu. Knižní sérii Zaklínač předcházely krátké příběhy publikované ve fantasy časopisech a až později začaly vznikat jednotlivé díly.

Bouřková sezóna

Protože sága o Zaklínači sklidila mezi čtenáři opravdu enormní úspěch, byl vydán speciální díl Bouřková sezóna. Ačkoliv kniha byla vydána roky poté, co vyšla celá série popisující Zaklínačova dobrodružství, jedná se vlastně o prequel, protože dějem je kniha zasazena do období před první soubor povídek s názvem Poslední přání.

Nesmrtelný Harry Potter

Nelze psát o fantasy knížkách a nezmínit jednu z nejslavnějších fantasy knih vůbec. Harry Potter je oblíbenou knížkou dětí i dospělých a zavádí čtenáře do světa čas a kouzel, kde je přátelství a láska těmi nejdůležitějšími vůbec. Přestože první díly série jsou určeny pro děti, s každou další knihou je děj více ponurý a strašidelnější. Jestliže jste již viděli zfilmovanou verzi, určitě si přečtěte také knižní předlohu, která vás jistě nezklame.

Fenomén Hra o trůny

Fenoménem v seriálovém i knižním fantasy světě je také série Hra o trůny. Autorem knih je George R. R. Martin, a díky povedenému seriálovému zpracování si získaly ohromnou popularitu i samotné knihy. Spisovatel je známý tím, že v knihách se vyskytuje ohromné množství postav, které postupně umírají a cizí mu nejsou ani erotické scény, které jsou až detailně rozebírány a popisovány.

Pokud patříte k fanouškům seriálu, rozhodně neváhejte a vrhněte se do čtení. Protože jednotlivé ly série mají opravdu spoustu stran, snazší řešení je rozhodně zakoupení e-knih a jejich následné stáhnutí do vaší čtečky. Tak budete moci s knihami pohodlně cestovat a začíst se do nich například při cestě do práce.

Naslouchač

I v českém prostředí lze narazit na kvalitní fantasy díla. Příkladem skvělé autorky fantasy knih je Petra Stehlíková. S její sérií zvanou Naslouchač se můžete vydat do temného světa, který byl vlivem války zničen a rozdělen na dvě části, z nichž jedna je zcela neobyvatelná. Hlavní hrdinkou série Naslouchač je třináctiletá Ilan, která má zvláštní schopnosti, které musí před ostatními skrývat, stejně jako své pohlaví, a proto se vydává za chlapce a doufá, že v nehostinném a krutém světě přežije.

Nechte se pohltit světem fantasy a ponechte své starosti a stresy v realitě, zatímco vaše myšlenky se zatoulají do kouzelných světů, ve kterých existují víly, elfové, skřítci, zaklínači, čarodějové a další magická stvoření.

Knihy z žánru fantasy, které stojí za přečtení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!