Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bruneta čte na pláži dobrou knihu / foto: shutterstock

3 knihy, které si musíte zabalit na dovolenou

Chystáte se na dovolenou a přemýšlíte, jakou knihu si s sebou zabalit? Ať už se chystáte strávit s knihami celý pobyt u moře či na chatě, nebo s ní chcete jen vyplnit dlouhé večery po náročném poznávání památek, s našimi tipy se nudit nebudete.

Krvavý náhrobek - čistokrevná detektivka z jižních Čech

Pokud patříte mezi milovníky detektivních příběhů odehrávajících se v českém prostředí, a které vás dokonale vtáhnou do děje už od prvních stránek, nenechte si ujít tuto novinku z nakladatelství Lirego. Autorkou je Anna Beatrix Bártová, která nám opět nachystala dokonale namíchanou dávku napětí, tajemství, strašidelnou atmosféru malého vesnického hřbitova a pátrání v podobě zajímavé dvojice – nepříliš úspěšné novinářky Julie, která strká nos tam, kam by neměla, a soukromého detektiva Erika. Vrátil se zavražděný farář mezi živé, aby se mstil, nebo někdo styl dávné vraždy napodobuje?

Tajemná detektivka
Tajemná detektivka – Zdroj: Shutterstock.com

Tajemství modrého skarabea pro milovníky Egypta

Ať už se chystáte do Egypta - k moři nebo za poznáním, nebo vás zkrátka jen baví příběhy z tohoto prostředí, sáhněte po knize z nakladatelství Alpress, Tajemství modrého skarabea. Autorka Rebecca Michéle nás zavádí na počátek minulého století, nejprve do Anglie a posléze i k prvním archeologickým objevům v Egyptě. Hlavní hrdinka Cleo je dcerou archeologa a její dětství i mládí není vůbec jednoduché. Nakonec si splní sen a dostane se do Egypta. Náramek s modrým skarabeem, který kdysi dostala od otce, však zamíchá kartami. Zda to bude v její prospěch, se teprve uvidí. 

Egyptské prostředí
Egyptské prostředí – Zdroj: Shutterstock.com

Štěstí si tě najde - romantika na dlouhé večery

Pokud dáváte přednost ženským románům, které jsou spíše ze života, nenechte si ujít novinku bestsellerové autorky Barbary Hannay. Tentokrát nás seznámí s netradičními ženskými hrdinkami. Se stárnoucí herečkou Olivií, která se nedokáže vzdát kariéry a slávy, ženou ve středním věku - Kate, která si po rozvodu chce splnit sen, upravit si dodávku a cestovat, a s mladičkou dívkou Tilly, která ztratila matku a potřebuje nový domov. Tilly je dcerou Kateina exmanžela, o které dosud vůbec netušila. Její matka v závěti stanovila Kate jako její opatrovnici. Jak se Kate vypořádá s šokem z nevěry manžela? Postará se o Tilly? A jak se jejich životy propojí se starou Olivii? To se dozvíte v knize Štěstí si tě najde

 

Zdroj:

www.booktook.cz

3 knihy, které si musíte zabalit na dovolenou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!