Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
U2 / foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

U2, Abba, Queen a další nejvýdělečnější kapely všech dob, které si jen koncertováním přišly na miliony dolarů

With or without you… Kdo by neznal jeden z nejznámějších hitů kapely U2. Už jen málokdo ale ví, že jim jejich turné 360° přineslo rekordních 736 milionů dolarů.

U2

Irská kapela U2 vkročila na hudební scénu před více než 40 lety. A za tu dobu se rozhodně činila. Tradičně se objevuje na předních příčkách nejvýdělečnějších kapel roku, získala 22 cen Grammy a její frontman vlastní majetek přesahující hodnotu 700 milionů dolarů.

ABBA

Legendární skandinávská kapela ABBA se svými písněmi nesmazatelně zapsala do srdcí lidí po celém světě. A zapsala se i na žebříček nejlépe vydělávajících kapel všech dob – za roky svého aktivního působení si přišla zhruba na 2 miliardy dolarů.

ABBA
ABBA – Zdroj: Massimo-Todaro / shutterstock.com

The Beatles

Asi nikoho nepřekvapí, že žebříček nejvýdělečnějších kapel okupují také liverpoolští The Beatles. Jen mezi lety 1960 a 1970 vydělali dohromady přes 600 milionů dolarů. Obrovské zisky členům dodnes přináší licenční předměty a autorská práva. Jeden z členů, Paul McCartney, je se svým jměním v hodnotě 1,2 miliardy dolarů dokonce nejbohatším muzikantem na světě. Vzhledem k tomu, že ve svých začátcích prodávali svá alba za jedinou penci, jde o úctyhodný výsledek.

Pink Floyd

685 milionů dolarů, to je zhruba hodnota jmění všech členů kapely Pink Floyd. Není divu, jejich nahrávky, turné a alba jim dohromady vynesly přes 250 milionů dolarů. Dalších 458 pak dokázal vydělat Roger Waters během svého turné v letech 2010 až 2013.

Queen

Ani britská kapela Queen nemůže zůstat opomenuta. Přestože její působení v roce 1991 předčasně ukončilo úmrtí zpěváka Freddieho Mercuryho, turné, nahrávky a koncerty stihly vydělat 200 milionů dolarů. Sám Freddie vlastnil na konci života majetek v hodnotě 30 milionů.

Freddie Mercury
Freddie Mercury – Zdroj: vijanarko / shutterstock

The Rolling Stones

Logo s vyplazeným jazykem se stalo fenoménem, stejně jako jeho – dodnes aktivní – kapela The Rolling Stones. Je jednou z nejdéle působících kapel vůbec a jen koncertováním dokázali vydělat přes 200 milionů dolarů.

 

Zdroj:

https://www.fondik.cz/clanky/nejlepe-vydelavajici-kapely-historie

U2, Abba, Queen a další nejvýdělečnější kapely všech dob, které si jen koncertováním přišly na miliony dolarů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!