Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hororové čtení / foto: shutterstock

Bojíte se rádi? S těmito knižními novinkami vám naskočí husí kůže!

Horor v knižní produkci v poslední době zažívá doslova boom. Zájem je o něj mezi čtenáři i nakladateli. Pojďme se podívat na knihy, u kterých vám bude běhat mráz po zádech.

Bor – Blues o příšeře řádící v šumavských lesích

Ikonou v českém hororu se pomalu ale jistě stává Jan Hlubek. Má na kontě již několik knih vydaných u různých autorů, mezi nimi dokonce i dvě hororové knížky pro děti. Za pozornost jistě stojí kniha Bor, která vyšla u malého rodinného nakladatelství Veles. Sledujeme v něm krásnou dědičku, která právě neví, co s penězi. Rozhodne se vybudovat wellness centrum na Šumavě. Netuší, že místo, které si pro stavbu vybrala, má velmi temnou minulost a půjde doslova o život. Druhou postavou je pak spisovatel hororů, který už toto místo dobře zná. Zrůda, která mu tam před mnoha lety změnila život se znovu probouzí a volá ho zpátky. 

Hororové čtení
Hororové čtení – Zdroj: Shutterstock.com

Darcy Coates a její tajemná loď duchů

Když pomineme výše zmíněné romány o strašidelných domech plných duchů, za přečtení od této autorky rozhodně stojí román Pod hladinou. O duchařinu však nepřijdeme. Tým filmařů spolu s několika profesionály se potopí k vraku staré lodi, která kdysi ztroskotala za nejasných okolností. Filmaři touží udělat zajímavé záběry, aniž by vstupovali do vraku. Když se však potopí, tajemství uvnitř hromady plechů je ovládne natolik, že se rozhodnou filmovat i uvnitř. Jejich vstup však probudí duchy dávno zemřelých pasažérů i námořníků, kteří je nechtějí pustit zpět. Tento napínavý román je perfektně propracovaný. Sledujeme v něm současnost – tým filmařů, a minulost – posádku lodi předtím, než došlo k tragédii. Od této knihy se neodtrhnete a budete mít pocit, že vám dochází kyslík, stejně jako hlavním hrdinům.

Graham Masterton a jeho Lesní duch

Produkci výborných hororů sype na knižní trh i jihočeské nakladatelství Golden dog. Za pozornost rozhodně stojí jejich edice Zrnka temnoty, což jsou novely českých i světových autorů maximálně o délce 150 stran. Ráda bych však upozornila na autora, který je must have pro milovníky hororů. Je to Graham Masterton a Golden dog vydal jeho knihu Lesní duch, ve které se spojuje napětí, astrologie i legendy. Víte, že stromy mezi sebou komunikují? Že v nich žijí duše mrtvých a lesy chrání tajemný bůh Pan známý již ve starověku? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, tento brilantní horor si rozhodně přečtěte. Podíváte se v něm do Chicaga i do polského Kampinoského pralesa, kde se za války schovávali partizáni před nacisty. Je možné, že sebevraždy páchali z jiného důvodu, než aby se nedostali do spárů bestiálních Němců?

 

Zdroj:

www.goldendog.cz

www.blaznivamama.cz

www.knihydobrovsky.cz

 

Bojíte se rádi? S těmito knižními novinkami vám naskočí husí kůže!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!