Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Festival / foto: shutterstock

Nejlepší letní hudební festivaly v České republice

Léto láká nejen k vodě a na nejrůznější výlety a pobytové či poznávací dovolené. Spousta z nás si chce užít i kvalitní hudbu naživo. Podívali jsme se, jaké jsou nejlepší letní hudební festivaly, které můžete v letos vidět.

Votvírák

Letiště ve středočeských Milovicích se hudbou rozezní již od 6. do 9. června. Právě tam se otevírá letní sezona hudebních festivalů jedním z nich, který nese příhodný název – Votvírák. Na tomto festivalu si vychutnáte hudbu rockovou, popovou i hip-hopovou, a to převážně od českých a slovenských interpretů.

Festivalová pohoda k létu patří
Festivalová pohoda k létu patří – Zdroj: Shutterstock.com

Rock for People

Rock for People je vyhlášený rockový festival, který miluje řada fanoušků tohoto hudebního žánru. Probíhá ve dnech 12. až 15. června v Hradci Králové a letos se můžete těšit např. na Avrile Lavigne, The Offspring nebo kapelu Bring Me The Horizon.

Masters of Rock ve Vizovicích

Dalším vyhlášeným festivalem je Masters of Rock, který probíhá ve Vizovicích. Letos to bude od 11. do 14. července a těšit se můžete hlavně na zahraniční metalové a rockové kapely. Jedná se totiž o největší mezinárodní rockový open-air festival u nás.

České Hrady a Moravské Hrady.cz

Mezi šňůru oblíbených festivalů patří i České a Moravské Hrady.cz. Jedná se o řadu hudebních festivalů probíhajících vždy u nějaké významné historické památky – hradu, ať už v Čechách nebo na Moravě. Tento festival probíhá na různých místech po celé léto. Startuje 13. a 14. července na Točníku a končí 30. a 31. srpna na hradu Bezděz. Těšit se na něj můžete i na Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Bouzově a dalších krásných hradech. Vidět zde můžete kapelu Lucie, Chinaski, Daniela Landu a mnoho dalších skvělých interpretů.

Festival Hrady má co nabídnout
Festival Hrady má co nabídnout – Zdroj: Shutterstock.com

Benátská!

Mezi nejoblíbenější festivaly patří i Benátská!, kterou pořádá rádio Impuls. Letos proběhne již jubilejní 30. ročník tohoto festivalu, a to ve dnech 25. až 28. července v Liberci na plochách Veseckého sportovního areálu. Vystoupí zde kapely jako Buty, Žlutý pes, Wohnout nebo Divoký Bill. Pokud si chcete užít opravdu skvělou hudbu, zamířit můžete třeba do Liberce.

 

Zdroj:

https://www.kudyznudy.cz/aktuality/na-letni-festivaly-za-skvelou-muzikou-a-pohodo-1

 

 

Nejlepší letní hudební festivaly v České republice

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!