Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moimir Papalescu / foto: flickr.com

Nové drogy od Moimira Papalescu

Ledva se slehla zem po elektroclashových Moimir Papalescu and The Nihilists, hlásí se druhdy předák Moimir Papalescu hned s několika slibnými projekty.

Prvním z nich bude už na konec května připravovaná novinka kapely Magnetik, kterou krom Moimira tvoří další exnihilista, saxofonista Petr Venkrbec.

Rok po fiktivním soundtracku ke knize H. G. Wellse Válka světů, nazvaném prostě Wells, Magnetik umíchali koktejl s tajuplným názvem Laudanum. Výraz označuje recept vykoumaný na počátku 16. století lékařem Paracelsusem a obsahuje opium, alkohol a koření. Jak už jsme zvyklí, desku bude provázat výpravný digipackový booklet s notovými záznamy písní a titulní stranou s kresbou malíře Zdeňka Daňka. Motto alba bude znít „hudba je droga“.

Neúnavný Papež
Novými Magnetik ovšem Papalescuovy aktivity ani zdaleka nekončí: pracuje rovněž na debutovém albu blíže nepojmenovaného projektu, do něhož pozval zpěvačku Tonyu Graves, někdejší členku houseových Liquid Harmony, dnes ponejvíce spojovanou s aktivitami Romana Holého. Výsledek by měl prý potěšit hlavně milovníky kapel Eurythmics, Yazzo a podobných.

A aby toho nebylo málo, Papalescu a Venkrbec rozjeli ještě další kapelu Die alten Maschinen, prostřednictvím níž navázali kontakt s americkou novovlnnou kapelou Devo. První vlaštovky jejich společného snažení je možno vyslechnout na stránkách www.myspace.com/diealtemaschinen

Plánů má čilý Moimir Papalescu tedy požehnaně a bude zajímavé sledovat, jak na jeho počínání odpoví druhý tábor, tedy skupina Kill The Dandies, kterou mimo jiné tvoří zpěvačka La Petite Sonja a kytarista Hank J. Manchini. Na svém myspace profilu www.myspace.com/nastydandies mají zatím dvě ukázky své tvorby.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 33