Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Chorus / foto: Archiv

Finalista Chorus: co je zač?

Představujeme druhého finalistu soutěže o best Líbímseti song.

Chorus je z jihomoravského Kyjova. Muzice se více věnuje přibližně od roku 2003, kdy zkoušel poprvé tvořit instrumentální hudbu. „Začínal jsem na prográmku Reason 2, zkoušel jsem vytvářet beaty a vkládat do nich samplované melodie,“ popisuje. To ho po čase omrzelo a tak začal obohacovat svá instra i rapem.

 

Založil skupinu s podobně smýšlejícím chlapíkem. Jenže ve dvojici jim to neklapalo, a tak se Chorus pustil po své cestě za hudbou zase sólo. Sám i rapoval.

 

„Texty se mi dlouho nedařily tak, jak bych si představoval a instra stále zaostávaly. Asi po roce jsem potkal Disse, s nímž jsem založil kapelu Propad Weci, v té době ještě Wysokej Tlak. Po čase jsem se naučil vytvářet kompletně vlastní hudbu,“ doplňuje Chorus.

 

Do konce roku 2007 stihla kapelka Propad Weci nahrát pět cédéček a také odehrát řadu koncertů. Pak se skupina rozpadla a letos začal Chorus pracovat na sólovém albu. To bude venku koncem července.

 
Spolupracuje s producenty: Anticque, Threwer, Mono, Maměn.
Styl: Hip-Hop, RnB, Crunk.
Nahrávací studio: Shaark (Bzenec)
 
Chorus svými vlastními slovy...
 
Co tě přivedlo k rapu?

Hip-hop ani rap mě dřív moc nepřitahoval a tvořil jsem instrumentálky, ale pak jsem na konci roku 2004 potkal kolegu Disse z bývalé kapely a s ním jsem to vlastně "rozjel". Pak mě to začalo hodně bavit, takže ten mě k tomu asi tak nějak "dokopal", jinak bych to asi nikdy nedělal.

 
Jaký je tvůj vzor?

Tak vzor bohužel žádný nemám. Libí se mi spousta věcí a nemám vyhrazenej žádnej styl, nikdo mě ale zatím nezaujal tak moc, abych o něm říkal, že je můj "vzor". Nerad bych se někomu příliš nápadně podobal.

 

Další zájmy vedle rapu?

Zajímám se o výpočetní techniku, často mě můžete vidět i s kamerou v ruce. Jinak se většina věcí pohybuje kolem hudby… a taky miluju holky a pivo.

 
Sny a cíle?

Můj sen ohledně rapu je asi zahrát si na kempu .. a cíl? Mít hodně fans a bavit svojí hudbou co nejširší okruh lidí.

 

Co bys vzkázal těm, kteří mají rádi rap?

Pokud se vám rap líbí, tak ho poslouchejte a hlavně podporujte. Kupujte originály a choďte na koncerty.. jen tak česká scéna nezdechne úplně. Jinak zdravím všechny, kteří mě podporují a mají rádi moji hudbu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 54