Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jade Goody / foto: Wikipedia

Mrtvá proficelebrita. Slzy potečou dále

„Já se vrátím,“ zahlásí zpravidla filmový padouch v závěrečné scéně likvidace. Viz třeba Arnie v Terminátorovi. Britská tele-celebrita Jade Goody sice nic podobného těsně před svou nedávnou smrtí nepronesla, nicméně vrací se.

A rovnou na muzikálová prkna. Jako kdyby jí nebylo dost za života. Kam se člověk podíval, všude srdceryvné články o tom, jak hvězda reality show Big Brother Jade Goody zmírá na rakovinu a jak by chtěla ještě pořádně zabezpečit své synky, jak se takřka v přímém přenosu vdala, jak se o ní pochvalně zmínil samotný premiér a tak dále.

Goody je už sice po smrti, ale na jejím příběhu se bude rýžovat dál. Její bývalý obchodní společník – zřejmě velmi fikaný pán – Danny Hayward připravuje muzikál založený na jejím životě.

„Už jako malá si přála hrát v muzikálu, takže po její smrti jsme se rozhodli jí to přání splnit aspoň takto,“ prohlásil Hayward.

Z husy hvězdou

Projekt je ještě ve stádiu příprav, nic zatím není podepsáno, ale už teď je jisté, že muzikál bude mít úspěch.

Zároveň bude zajímavé sledovat, jak se tvůrci popasují, popasují-li se ovšem, s účastí Goody ve zmíněné televizní soutěži. Jade totiž zprvu ani náhodou nevzbuzovala sympatie diváků, hlasovali pro její vyloučení a v bulváru se o ní psalo jako o tlusté krávě a hlupačce.

Goody dokonce čelila obvinění z rasismu, když se ona, její matka a přítel, kteří se velkobratrské taškařice zúčastnili společně s ní, štěkali s indickou účastnicí.

Sympatie veřejnosti si získávala až postupně a když jí byla diagnostikována rakovina, stala se z ní málem národní hrdinka. Stihla mimo jiné napsat dvě autobiografie a dá se předpokládat, že muzikálem to neskončí.

Krk bych dal na to, že se jejího příběhu chytnou i filmaři a vyrobí zaručeně slzopudný výrobek...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 122