Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Roxette / foto: Dailyroxette.com

Potvrzeno! Roxette jsou zpět

Spekulace se potvrdily, švédská popová dvojka Roxette, jmenovitě Per Gessle a Marie Fredriksson, se vrací na koncertní pódia.

Kapela podnikne kratší evropské turné. Začnou v říjnu v belgických Antverpách, pokračovat budou v Nizozemí a v Německu.

Roxette si dali koncertní pauzu v roce 2002, kdy byl zpěvačce Marii diagnostikován mozkový nádor. Dodavatel hitů Per Gessle mezitím působil na sólové dráze, nedávno vydal album Party Crasher a představil ho koncertem v Lucerně. Zda se comeback Roxette bude týkat i natáčení nového studiového alba, se zatím neví.

Šikovnému štěstí přeje
Kapela vznikla v roce 1986 a do obecného povědomí se dostala o dva roky později třetím albem Look Sharp!, které obsahovalo ohromný hit The Look. V Americe se Roxette proslavili celkem kuriózním způsobem, jistý americký student si během prázdnin ve Švédsku koupil Look Sharp! a věnoval ho doma místní rádiové stanici. Ta ho začala brousit a skladby z něj téměř okamžitě zabodovaly v hitparádách.

Pak už to šlo ráz na ráz, alba jako Joyride, Crash! Boom! Bang!, Room Service, hity Joyride, It Must Have Been Love (zazněla ve filmu Pretty Woman), Fireworks a další. V roce 2006 kapela oslavila dvacetileté výročí kolekcí The Rox Box. Dohromady kapela prodala na 75 miliónů desek a jako jedna z mála „západních“ popových kapel si zahrála v Moskvě a Číně.

O návratu na scénu se začalo spekulovat letos na jaře, a jak už víme, nebyly to plané dohady. Návrat doprovodilo tiskové prohlášení Gesslea a Fredriksson, v němž mimo jiné uvedli, že se velmi těší, až si opět zahrají své největší hity.

Roxette budou hlavní hvězdy festivalu Nokia Night Of The Proms, na kterém kapely hrají za doprovodu symfonického orchestru. Bez zajímavosti jistě není, že na pražském koncertě hrála jako předkapela tehdy začínající parta Kryštof, byl to tenkrát její třetí koncert.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 51