Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cher / foto: Shutterstock

Z dcery Cher bude kluk

Cher přijde o dceru, ale na oplátku získá syna.

Ne, žádná obskurní výměna se nekoná, to jen Chastity Bono, dcera zpěvačky Cher a zpěváka Sonnyho Bona, usoudila, že je čas přiznat si pravý stav věcí stran své sexuální orientace a rozhodla se podrobit se změně pohlaví.

Chastity svou lesbickou orientaci přiznala před dvaceti lety a od té doby se angažuje ve věcech gayů a lesbiček, v roce 1995 pózovala na titulní straně gay magazínu The Advocate a rovněž začala pracovat pro asociaci homosexuálů Gay and Lesbian Alliance Against Defamation. Napsala dvě knihy, v nichž popisuje vztah je své partnerce i to, jak zprávu o lesbické orientaci přijali rodiče a jak je změnil jejich vztah k ní.

Se změnou pohlaví přišla začátkem letošního roku. Její mluvčí Howard Bargman tento krok označil jako kurážné rozhodnutí, kterým vzdá hold své skutečné identitě. Chastity je podle jeho slov na tento závažný krok v životě velmi hrdá a doufá, že se jí podaří „otevřít srdce a mysl veřejnosti“. Jak na tento krok zareagovala matinka Cher, známá mimo jiné úctyhodným počtem milenců, není známo.

Skoro zpěvačka
Krom aktivit v oblasti práv gayů a lesbiček byla také Chastity – nyní už známější pod jménem Chaz – jeden čas aktivní i jako hudebnice. Působila coby zpěvačka a kytaristka v kapele Ceremony. Skupina vydala v roce 1993 jediné album Hang Out Your Poetry, přičemž se pyšnila tím, že nepoužila žádné syntezátory, mašinky ani jinou umělotinu. Prostě poctivá ruční práce, hudebně kdesi na pomezí folk-rocku, vizuálně až někde u Kelly Family.

Každopádně věhlasu svých rodičů Chaz nedosáhla. Album se prodávalo mizerně a vydavatelská firma dala milým Ceremony kvinde. Krom toho Chaz působila jako moderátorka televizní talk show a zahrála si i ve filmu – zapomenuté podívané Fronterz z roku 2004.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 83