Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Vatikán: Homer Simpson je opravdový katolík!

Pokud jste si mysleli, že Homer Simpson je symbolem lenosti, žravosti a vůbec švejkovství, měli byste se možná zamyslet znovu.

Oficiální vatikánský list L'Osservatore Romano totiž prohlásil, že Homer Simpson je skutečný katolík.

Kreslená rodina Simpsonových prý řeší různé problémy týkající se rodinného života, společenství, vzdělání i náboženství způsobem, s nímž se může srovnávat málokterý populární program. Je sice pravda, že Homer během kázání reverenda Lovejoye chrápe a věřícího souseda Neda Flanderse neustále trápí a ničí, ale to není to hlavní.

"Simpsonovi patří k několika málo televizním programům pro děti, v nichž se často objevují otázky týkající se Boha, křesťanské víry a náboženství," píše vatikánský list.

Otec, Syn a svatá hostující hvězda
Rodina Simpsonových "se před jídlem modlí a svým vlastním, zvláštním způsobem, věří i v příští život". Je o tom přesvědčen jezuitský kněz, otec Francesco Occhetta, který se pustil do analýzy epizody "Otec, Syn a svatá hostující hvězda".

V ní se autoři kresleného seriálu opět pustili do tématu katolictví. Bart byl vyloučen ze springfieldské základky a rodiče ho zapíší do katolické školy. Tam se setká se sympatickým knězem, který mu katolicismus přiblíží. Homer se rozhodne konvertovat na katolickou víru a všichni jsou zděšeni.

"Málokdo to ví a on sám se to snaží zakrýt, ale je to pravda: Homer J. Simpson je katolík." Tak zní závěr vatikánské analýzy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19