Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Proč jsou lidé nevěrní?

Pokud to partnerům ve vztahu moc neklape, často to vyústí v nevěru jednoho z nich. Někdo je zase nenapravitelný a zahýbat bude asi pořád. Důvodů k nevěře je mnoho, které jsou však ty nejčastější?

Nevěra je neomluvitelná, ovšem v dnešní době už jí neopovrhuje tolik lidí jako v minulosti. Dnes je mnoho lidí přesvědčeno o tom, že nevěra se objevuje v důsledku špatně fungujícího partnerského soužití. Nikdo by zkrátka nebyl nevěrný, kdyby k tomu neměl důvod.

 

Nedostatek sexu

K nejčastějším důvodům k nevěře patří nedostatek sexu. Pokud jeden z partnerů toho druhého neustále odmítá a nemá pro to nějaké rozumné vysvětlení, nemůže se moc divit, že si jeho protějšek začne hledat uspokojení někde jinde. Spokojený sexuální život je zkrátka nedílnou součástí partnerských vztahů.

magazin.cz

 

Pomsta

Nevěra může také představovat jakousi pomstu partnerovi, třeba za jeho nevěru. Ano, i takto komplikované mohou být vztahy. Nevěra každý vztah naruší, a pokud je oboustranná, je možná lepší takový vztah ukončit.

 

Nenaplněné touhy

Často člověk v oblasti sexu touží po něčem, co se mu od jeho partnera či partnerky nedostává. A tak tento problém řeší nevěrou. Ovšem existuje mnohem lepší způsob řešení, který navíc nenaruší vztah. Stačí být jen upřímný a říci svému protějšku o svých touhách. Partner pak vyhoví, nebo je možné najít rozumný kompromis. Nevěra by měla být až tím posledním řešením.

magazin.cz

 

Nuda a stereotyp

Do partnerského vztahu se po nějakém čase vkrádá nuda a stereotyp. Pokud tomu nezabráníte, projeví se to negativně i v sexuálním životě a důsledkem je nezřídka nevěra. V tom případě je žádoucí začít na vztahu pracovat.

 

Vztah na dálku

Nebudeme si nic nalhávat, vztahy na dálku většinou nemají budoucnost. Dlouhodobá samota vede k oslabení citů. A sex oběma partnerům také začne brzy chybět. To vše velmi často vyústí v nevěru.

magazin.cz

 

Když se partner zamiluje do někoho jiného

Stát se to může ženám i mužům. Pokud se partner či partnerka zamilují do někoho jiného, je to asi ten nejhorší případ nevěry. Nejedná se totiž jenom o nějaký „úlet“, ale o city. Nejčastějším řešením této situace je rozchod.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!