Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Mingles: Spolu, ale zároveň sami

V minulosti nebylo ničím neobvyklým, když spolu pod jednou střechou žilo několik generací. Ovšem v současnosti si něco podobného už moc lidí nedokáže představit, naopak se dnes přechází k osamostatňování.

Mnoho osob žije hektickým životem a soustředí se jen na svoji kariéru, což může představovat problém v tradičním pojetí partnerského vztahu.

Každé partnerství je na začátku krásné a plné radosti. Užíváte si jeden druhého, trávíte spolu veškerý volný čas. Ovšem po nějakém čase, zvláště po několika letech společného bydlení, vztah začne ohrožovat stereotyp, rutina a nuda. A to mnoho lidí nezvládne a vztah se rozpadne. Ovšem existuje také alternativa zvaná mingle vztah.

magazin.cz

Co je to mingle vztah?

Označení mingle se skládá z anglických výrazů „married, but single“. Jednoduše řečeno se jedná o označení člověka, který má sice stálého partnera či partnerku, ovšem zároveň chce být sám a svobodný. Mingles žijí odděleně, každý z partnerů má svou vlastní domácnost. Zkrátka netouží být neustále v přítomnosti svého protějšku. Jedná se o velmi populární trend v partnerských vztazích, mnoho jedinců si ho nemůže vynachválit.

Život tzv. mingles vypadá asi tak, že mají stálého partnera, se kterým ovšem nechtějí společně bydlet. I přesto tyto lidi takovýto druh vztahu naplňuje a těší. Mingle vztahy navíc mohou být dlouhodobé. Partneři spolu rádi tráví volný čas, jen spolu zkrátka nechtějí neustále být.

Výhody

Jistou výhodou takového vztahu je to, že člověk se setkává se svým protějškem, když chce a má na něj čas, takzvaně má na něj náladu. Člověk se tak může v klidu věnovat sám sobě, svým koníčkům nebo trávit čas se svými přáteli. Společné soužití v jedné domácnosti nepřichází v úvahu.

magazin.cz

Nezávislost a svoboda je výhodná hned z několika důvodů. Jedinci se mohou v klidu věnovat budování své kariéry, svým koníčkům, přátelům, aniž by se cítili omezováni svým partnerem. A právě to mingles potřebují a vyhledávají.

Nevýhody

Nevýhoda mingle vztahů může vznikat po finanční stránce. Dvě domácnosti si zkrátka vyžádají vyšší náklady než domácnost jedna. Další negativní stránka je riziko nedůvěry mezi partnery. S tím úzce souvisí i žárlivost a hádky. Navíc nemůže člověk vždy hledat oporu ve svém protějšku. Ten pro vás zkrátka nebude vždy, když ho budete potřebovat. Na každý problém je člověk zkrátka sám.

Negativní je také fakt, že svého partnera nikdy nepoznáte tak dobře, jako kdybyste s ním bydleli v jedné domácnosti. Pokud spolu pár bydlí, řeší spolu každodenní problémy a pozná dokonale osobnost jeden druhého. Také člověk zjistí, jak partner či partnerka reaguje v určitých situacích, zároveň má ve svém protějšku oporu.

magazin.cz

Budoucnost mingles

Trend mingles úzce souvisí s emancipací. Jenom málokterá žena chce být dnes hospodyňkou v domácnosti. Naopak si ženy budují úspěšnou kariéru. A proto volí i variantu mingle vztahů.

Odborníci si však pokládají otázku, zda mají mingle vztahy vůbec nějakou budoucnost, zda nejsou jen krátkodobou záležitostí. Jak již bylo zmíněno, pokud spolu pár nebydlí, dokonale nepozná jeden druhého. Mladí partneři, kteří neplánují děti, nebo rozvedení lidé začínající nový vztah většinou nemají s mingle vztahem problémy. Ovšem potíž nastává u rodin s dětmi, kde mingle vztah naruší tradiční princip rodinného soužití.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!