Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Milenec není přítel!

Myslíte si, že milenec musí být nutně i vaším nejlepším přítelem? Jenže jakmile z obyčejného přítele uděláte i svého sexuálního přítele, dost se ve vašem vztahu změní.

Pokud hledáme spřízněnou duši, odsuzujeme se dost často k trápení, protože přátelství nemůže v partnerství fungovat tak jako u platonických kamarádů. Sex všechno změní. Přináší s sebou žárlivost, nejistotu a touhu, tedy city, které klasické přátelství nemá.

Muži a ženy mají o svém nejlepším příteli odlišné představy.  Většina mužů jsou ve svých představách skromnější, povrchnější. Ženy si naopak myslí, že přátelství znamená sdílet s někým nejhlubší touhy a prožitky, více se svěřují.

Jde to, ale dře to
Partnera můžete považovat za svého nejlepšího přítele, ale mějte na paměti několik zásad.

Poznejte sami sebe – pokud potřebujete hodně vlastního soukromí, potom nehledejte člověka, který si partnerství představuje jako proniknutí do partnerovy duše.

Když se zamilujete, vychutnejte si to. Prožijte si krásné bezhlavé zamilování, až ty největší vášně opadnou, budete mít na co vzpomínat.

Pro dobrý vztah přítele nepotřebujete. Nebuďte zklamaní, když vám muž nevidí do duše tak jako vaše nejlepší kamarádka. Není důležité číst si myšlenky a vidět svět stejnýma očima. Rozdílnost vás naopak může inspirovat a obohatit.

Co je lepší - kamarád, nebo milenec?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 93