Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Flirt v práci / foto: shutterstock

Milostné pletky na pracovišti: Proč se nevyplatí?

Flirtování a milostné pletky na pracovišti jsou poměrně častým jevem. Není se ani moc čemu divit – vždyť lidí tráví v zaměstnání podstatnou část dne (i života), a tak snadno vznikají i jiné než pracovní vztahy.

Milostný poměr na pracovišti však bohužel úzce souvisí s nevěrou. A nese s sebou i další rizika. Jaká?

Provalí se to

Pokud udržujete nějaký vztah na pracovišti, patrně se ho snažíte také udržet v tajnosti. Ovšem to se vám zřejmě

Může to začít nevinně...
Může to začít nevinně...

nepovede. Na naprostou většinu takovýchto milostných aférek se dříve či později přijde. Vaši kolegové nejsou slepí ani hloupí. Prozradí vás nejen vzájemná komunikace s dotyčným či dotyčnou, ale třeba také řeč těla. A až se to celé provalí, nebude to příjemné ani pro jednoho z vás.

Jen tak se na to nezapomene

S výše zmíněným bodem souvisí fakt, že na vaší aféru v zaměstnání se jen tak nezapomene. I kdybyste se rozhodli změnit práci, vaši bývalí kolegové si o vás budou ještě dlouho povídat. A rozhodně to nebude nic pěkného. Tak vzniknou i pomluvy a odsuzování okolí. Pro vás tedy velmi nepříjemná situace.

Rozpad vztahu

Pokud je milostný poměr na pracovišti zároveň nevěrou, je situace ještě horší a daleko nepříjemnější. Ve většině případů to končí rozpadem vztahu. Než si tedy s někým v práci něco začnete, zamyslete se nad tím, jaké to bude mít dopady. Jak se asi bude cítit váš partner nebo vaše partnerka, až se na všechno přijde? Jak bude reagovat vaše rodina? Jak se všichni dokážete vyrovnat s pomluvami? A stojí vám vůbec celá milostná aféra za to?

Ztráta zaměstnání 

Až se vše provalí, váš zaměstnavatel začne jistě celou situaci řešit. A je dost pravděpodobné, že ztratíte zaměstnání. Mnohdy jeden z páru odejde sám, protože se nedokáže jiným způsobem s problémem vypořádat. Celá řada zaměstnavatelů proto po svých zaměstnancích požaduje, aby s nikým na pracovišti neměli milostný poměr.

Milostné pletky na pracovišti: Proč se nevyplatí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!