Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nezadaný muž si užívá volna / foto: shutterstock

Výhody nezadaných a jak s nimi naložit

Nemáte zrovna partnera nebo partnerku? Nevadí, můžete si i přesto života naplno užívat! Pokud jste single, máte oproti zadaným celou řadu výhod.

Poznáte lépe sami sebe

Pokud žijete sami, máte na sebe dostatek času, a tak dokážete sami sebe lépe poznat. Mnoho lidí si například po rozchodu s partnerem uvědomí, čeho vlastně chtějí v životě dosáhnout a co je naplňuje. Svobodný člověk se totiž nemusí nikomu podřizovat, je sám sebou bez zbytečných kompromisů.

Můžete se vydat, kam jenom chcete

Nemohli jste kvůli partnerovi svobodně cestovat? Neshodli jste se na výběru místa dovolené? Na to všechno můžete jako single zapomenout! Sami se můžete vydat tam, kam jenom budete chtít. Nikdo vás nebude omezovat. Pokud vám to dovolí čas a finance, můžete klidně vyrazit na cestu kolem světa!

Budete mít více času na koníčky

Asi každý by chtěl mít více času na své koníčky. A právě této výhody mohou využít lidé bez partnera. Nemusí věnovat svůj volný čas jinému člověku, a tak mohou sportovat, číst si – zkrátka dělat to, co sami chtějí a co je baví. Tak rozvíjí i svůj talent, což rozhodně není na škodu.

Budete mít více času na přátele

Někteří zadaní lidé tak trochu zanedbávají své přátele. Je to pochopitelné, protože zadaný člověk tráví většinu volného času se svým partnerem. Dávají mu zkrátka přednost před kamarády. Pokud partnera nemáte, můžete tak trávit více času se svými přáteli.

Žijete podle vlastních pravidel

Partnerské soužití je založeno na kompromisech, někdy i zákazech a omezeních. Nezadaní lidé mají naopak tu výhodu, že mohou žít podle vlastních pravidel, a nemusí se tedy nijak omezovat. Ve svém volném čase si mohou dělat, co chtějí, nemusí se na nikoho vázat nebo se někomu podřizovat.

Budete samostatnější 

Nezadaní lidé jsou sice na všechno sami, ovšem jsou také samostatnější. Dokáží lépe hospodařit s penězi, naplánovat si čas, v domácnosti si poradí prakticky se vším. Lépe zvládají i případné problémy. Samostatnost a soběstačnost jim pak v mnohém ulehčí život.

Máte více životních možností

Život každého z nás je plný změn a zvratů. Ty však mohou zasáhnout partnerský vztah nebo ho dokonce zničit. Chcete se odstěhovat, změnit zaměstnání nebo dokonce celý svůj život? Pokud má člověk partnera, musí s ním všechny tyto záležitosti řešit, a je tak v rozhodování značně omezen. Nezadaný člověk má naopak výhodu svobodného rozhodnutí, a tedy více životních možností.

Výhody nezadaných

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!