Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sex po ránu / foto: shutterstock

4 benefity, které přinášejí vzájemné intimnosti

Sex je nedílnou součástí každého vztahu. Pokud tato stránka skomírá, uvadá společně s ním i spokojenost obou jedinců. Tomuto nechtěnému efektu se nemůžeme divit, vždyť sex pozitivně dopadá na náš život.

Nebuďte ve stresu, mějte pravidelný sex

Máte pocit, že vás stres prakticky neopouští? Projíždí vaším tělem spíše napětí místo krve? Je načase zavést partnera či partnerku do ložnice a upustit uzdu své fantazii. Intimnosti a pravidelný sex jsou totiž skvělým prostředkem k tomu, jak se udržet v psychické podobě a jak stres vyhnat ze svých životů.

Ne, nemluvíme o nepodložené informaci či o domněnce. Tímto se zabývali skotští vědci, kteří potvrdili, že ti, kteří mají pravidelný sex, umí snášet stresové situace daleko lépe než ti, jimž intimnosti příliš mnoho neříkají.

Vzájemné intimnosti
Vzájemné intimnosti – Zdroj: Shutterstock.com

Sex jako nejlepší cvičení

Chcete do léta zhubnout? Pak místo do posilovny jděte s partnerem či partnerkou do postele! Jenom během třiceti minut spálíte zhruba sto kalorií, a to je slušné, nemyslíte? Ostatně, je to příjemnější způsob, jak se zbavit nechtěných kilogramů.

Pro kvalitnější spánek

Seznam benefitů, které sex přináší, ani zdaleka nekončí. Dopřávat by si ho měli i ti, kteří špatně spí. Při sexu totiž na povrch vyplývá hormon oxytocin, který má na kvalitu spánku opravdu blahodárný vliv. Pokud budete sex „praktikovat” těsně před spaním, docílíte tohoto efektu.

A co víc! Dokonce rychleji usnete, protože tělo se bude cítit maximálně uvolněné a starosti budou odplavené.

Vášnivý pár
Vášnivý pár – Zdroj: Shutterstock.com

Krásnější a kvalitnější pleť „lusknutím prstů”

Mimochodem, pravidelný sex se projeví i na vaší pleti. Není tajemstvím, že pohlavní styk podporuje proudění neboli cirkulaci krve. A to přivádí do kůže větší množství kyslíku, což vede ke krásnější a zdravěji vypadající pokožce. No, za vyzkoušení to rozhodně stojí, nemyslíte? Určitě ano, zejména když k tomu přidáme i lepší kvalitu nehtů a vlasů.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/prekvapive-vyhody-ktere-prinasi-sex-177021

4 benefity, které přinášejí vzájemné intimnosti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!