Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoční nákupy jako rande / foto: Shutterstock

Romantika stranou aneb pochůzkové rande jako jeden z nejúčinnějších způsobů seznamování

Jak se v dnešní době seznámit? Co tak tzv. pochůzkové rande? Potěšíme vás, že zde odpadají hodiny trávené před zrcadlem, než vyrazíte na schůzku. Jak to tedy funguje?

Každý z nás to moc dobře zná. Hodiny věnované přípravě, make-upu a výběru vhodného oblečení na rande. Co si tak ušetřit tuto mnohdy zbytečnou námahu? Podle nových údajů je nejúčinnější možností seznámená tzv. pochůzkové rande neboli stack dating. Že to slyšíte prvně?

Schůzka při večeři
Schůzka při večeři – Zdroj: Shutterstock.com

Efektivní způsob seznámení

Data ukazují, že člověk, který se chce seznámit, tak stráví průměrem 55 minut různými seznamovacími aplikacemi. S takovým množstvím energie vložené do online chatování je pak její převedení do reálného života pochopitelně něco, co dotyční chtějí udělat tím nejefektivnějším způsobem. Však to ostatně dává smysl, když se trendy jako tento prosazují.

Jak se totiž zdá, tak mladí udělali z randění součást jejich běžného každodenního života, kdy si tak na rande zajdou klidně i po cvičení nebo si ho dají ještě před schůzkou s kamarády, zkrátka kdykoli, kdy na to najdou volný termín ve svém diáři. Jedná se tak o něco jako rande, které poskládáte do svého nabitého programu. Ano, nezní to zrovna romanticky, ale možná právě díky tomu to i funguje.

Randění podle diáře

Mladí nezadaní si dnes prostě domlouvají rande na základě toho, co už mají na daný den naplánováno. Zkrátka vsunou rande někam mezi práci a volnočasové aktivity, jako je cvičení, sraz s přáteli apod. Podivujete se nad tím? Věřte, že to má své klady.

Rande podle diáře
Schůzka podle diáře – Zdroj: Shutterstock.com

Když totiž se seznamováním zacházíte jako jen s další položkou ve svém diáři, nejenže ušetříte za přípravy a nervy, ale ještě máte možnost předvést protějšku svou autentičtější podobu. Zkrátka více přirozenosti. Dokonce někteří mladí absolvují i několik krátkých schůzek za sebou, pokud jim to jejich diář dovolí.

Klasika vs. pochůzkové rande

Jaký je rozdíl mezi klasickým rande a pochůzkovým neboli stack datingem? Pochůzkové rande je, když prostě zařazujete milostné schůzky mezi běžné každodenní aktivity ve svém rozvrhu. Jde o způsob či techniku seznamování, kterou využívají zejména lidé z generace Z. Chtějí si užít randění, ale nechtějí z toho dělat bůhvíjakou událost.

 

Zdroj:

https://www.elle.cz/laska-sex/vy/nejucinnejsi-zpusob-seznamovani-stack-dating

https://www.glamourmagazine.co.uk/article/date-stacking-trend-tiktok

Romantika stranou aneb pochůzkové rande jako jeden z nejúčinnějších způsobů seznamování

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!