Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Online nevěra / foto: shutterstock

Jak je to s mikronevěrou aneb kde jsou hranice virtuálního flirtu

Dnešní doba k tomu doslova vybízí. Chatování, flirtování a posílání různých smajlíků je více než lákavé. Zdá se zábavné a nikterak nebezpečné. Nebo je tomu naopak? Jak je to s mikronevěrou?

Žádné pokukování po kolegyni či kolegovi, žádná milenka nebo milenec, zkrátka klasická nevěra je tabu. Ale užívání si drobných „úletů“ ve virtuálním světě je mikronevěrou, která může být velmi nebezpečná. Jak moc může narušit vztah?

Nevěra a její nepříjemné důsledky
Nevěra a její nepříjemné důsledky – Zdroj: Shutterstock.com

Virtuální realita aneb bezkontaktní podvádění

Odborníci alarmují, že lze dnes podvádět zkrátka bezkontaktně, tj. bez fyzického doteku a sexu. A co je horší? Že tento trend zvaný mikronevěra se šíří doslova nebezpečnou rychlostí, neboť pokušení číhá všude. Nejedná se jen o romantické sms zprávy s kolegou, kamarádem či kamarádkou, ale také zdánlivě neškodné flirtování na různých diskusích a webech, komentáře zahrnující komplimenty a používání dvojsmyslných narážek, jakožto profil na seznamce, přestože k reálnému rande nikdy nedojde. Zdánlivé maličkosti. Jeden by řekl, že nemůžou nikterak emocionálně ublížit, ale opak je pravdou.

Proč a kdo se pouští do mikronevěry

Co je na flirtování na internetu tak úžasné, že to lidi přitahuje jako magnet, přestože to může protějšku ublížit? Někteří se domnívají, že je to jen neškodná aktivita. Ani je tak nenapadne, že by to mohlo partnerovi vadit. Pro jiné je to jistý způsob trestu, kdy to dotyčná osoba dělá úmyslně, neboť ví, že tímto u svého partnera vyvolá žárlivost. A v neposlední řadě si tímto mnozí zvyšují sebevědomí. Pro některé je to zkrátka berlička, která vnese jiskru dotyčnému do života, zejména v případě, že žije v partnerském stereotypu, kde tak postrádá pocit přitažlivosti.

Partnerský stereotyp může vyústit v hledání jiného rozptýlení
Partnerský stereotyp může vyústit v hledání jiného rozptýlení – Zdroj: Shutterstock.com

Hranice neboli jakási zóna mezi láskou a kamarádstvím

Jedná se o jistou zónu mezi kamarádstvím a láskou. To, že jste se v ní ocitli, poznáte tak, že si prostě s daným člověkem začnete vyměňovat více osobních zpráv, než je běžné. Pakliže se smějete stejným vtipům, používáte zkratky, kterým rozumíte jen vy dva, snižujete vážnost vašeho skutečného partnerského vztahu, pak je zde něco hodně špatně. Jedná se o formu nevěry, která sice nemusí mít až fatální následky, jako ta reálná, ale rozhodně může vztah oslabit, poškodit a vnést do něj nezájem a nejistotu.

 

Zdroje:

https://www.elle.cz/laska-sex/vy/jste-mikroneverni-nedopoustite-se-zradne-nevery-na-sitich-i-vy

https://www.prozeny.cz/clanek/mikronevera-proc-novy-druh-nevery-nici-vztahy-60987

Jak je to s mikronevěrou aneb kde jsou hranice virtuálního flirtu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!