Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mladá láska / foto: Shutterstock

Shunga - erotické hrátky z Japonska

Toužíte v sexu vyzkoušet něco nového a exotického? Pak je tu pro vás japonské umění jménem shunga.

Shunga ve volném překladu znamená duch jara. Více však toto umění představuje název pro erotické kresby vytvořené japonskými umělci v období šestnáctého až osmnáctého století.
V těchto dobách bylo Japonsko poměrně puritánské, proto mnoho autorů raději své kresby nepodepisovalo, aby tak neohrozili svou kariéru klasických umělců. Shunga kresby zobrazovaly smyslné scény milujících, často byly velmi odvážné až hraničící s pornografií.

magazin.cz
Malíři zobrazovali veškeré anatomické detaily pohlavních orgánů bez jakýchkoliv zábran nebo studu. Někteří obchodníci té doby viděli v kresbách velkou obchodní příležitost. Najímali si umělce, kteří se na plný úvazek erotickému kreslení věnovali. Potom jejich díla vystavovali v ateliérech, kde je za poplatek mohli obdivovat ostatní.

Obrazy se také začaly tisknout jako malé brožury, které se rychle rozšířily mezi mladou buržoazií a sloužily tak k milostným hrátkám, návodům na milostné pozice a sexuální hygieně.

Dnešní produkty shunga byly vytvořeny především pro labužníky, kteří si chtějí milování zpestřit tímto uměním. Inspirovány japonskými erotickými kresbami slouží jako prostředek k dosažení nových sexuálních prožitků.. Obsahují afrodisiakální oleje a poživatelné pudry, také oleje a krémy pro erotickou masáž, stimulační balzámy a lubrikanty.

Zkuste si představit, co s vámi udělá čokoládový bodypainting, krém Gejšino tajemství nebo hřejivý afrodiziakální olej...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 155