Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevěra / foto: shutterstock

Muži poznají nevěru lépe než ženy

Muži jsou přirozeně podezřívavější, což jim napomáhá k tomu, aby lépe rozpoznali případnou nevěru svých partnerek.

Muži odhalují spolehlivěji
Mužské pohlaví mnohem více inklinuje k podezřívání partnerek, přestože se ve většině případů tváří, jakoby se nic nedělo.

Američtí vědci na toto téma provedli rozsáhlý výzkum. Zeptali se více než dvou set žen a mužů na to, zda měli někdy pochybnosti, podezřívali či dokonce věděli, že je jejich partner či partnerka podvádí.

Celkem 29 % mužů potvrdilo, že svým polovičkám příliš nevěří. U žen to bylo jen 18,5 %. To by ale skutečně znamenalo jen fakt, že jsou muži podezřívavější. Ovšem mužům je třeba přiznat také schopnost vycítit skutečnou nevěru.

Velká pravděpodobnost odhalení
Procento je překvapivě vysoké, a to i u žen. Osmdesát procent žen dokáže přijít mužovi na nevěru, ovšem u mužů je to celých 94 %.

Muži dokážou své polovičky také spolehlivěji nachytat. Pětasedmdesáti procentům mužů se podařilo shromáždit neoddiskutovatelné důkazy pro nevěru. Ženám se to povedlo jen v 41 % případů.

Vědci se domnívají, že se tato vlastnost u mužů zbystřila evolucí. Souvisí s tím také skutečnost, že muž si nikdy nemůže být zcela jist, zda je dítě jeho, nebo nikoliv. Muži jsou zkrátka mnohem více na pochybách. A tak se brání velmi vyvinutým čichem na nevěru.

Na druhou stranu, ženy se tomuto čichu jaksi podvědomě brání tím, že si vyvinuly lepší cit na zakrývání svých aférek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 315