Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Prostituce studentek je stále běžnější

Je veřejným tajemstvím, že mladé studentky, které mají na vysoké hlouběji do kapsy, si přivydělávají i prodejem svých těl. Je to z jejich pohledu nejrychlejší cesta k penězům.

O studentky vysokých škol je mezi muži, kteří si přejí strávit intimní chvíle jinde než v ložnici se svou manželkou, velký zájem. Většinou se jedná o zcela diskrétní služby, kde nehrozí téměř žádné riziko prozrazení. Je to totiž jak v zájmu mladých slečen, tak jejich zákazníků.

Muži, využívající těchto služeb, obvykle bývají ochotní si připlatit za studentku. Mají pocit, že s ní mohou vést i duchaplnější rozhovor, většinou nepůsobí lacině jako některé pracovnice nočních klubů a v neposlední řadě mají muži dojem, že klín studentek nenavštívilo tolik náruživců jako klíny jejich profesionálních kolegyní.

„Tohle mě samozřejmě napadlo, když jsem si vyrazil do jednoho příjemného hotýlku se studentkou. Navíc jsem si řekl: je to hezká holka, tak proč bych jí trochu nevypomohl. Myšleno finančně. Na tom přece není nic špatného…,“ řekl Magazínu pětatřicetiletý obchodník Petr.

Ano, tohle je také „plus“ pro výběr studentky. Když už jsou muži nevěrní svým manželkám nebo stálým partnerkám, ospravedlňují si zálet tím, že aspoň finančně pomohou nějaké mladé slečně k úspěšnému dostudování.

Z rozjetého vlaku se vystupuje těžko
Toto téma je však stále ještě trochu tabu, možná i proto, že setkat se s ním může i ten, koho by to v životě nenapadlo. A často i více způsoby. Například žena středního věku se nemusí stát jen obětí podvodu svého partnera, ale také může být matkou, jejíž dcera si takto vydělává.

Je těžké posoudit, která z těchto pozic je horší. Jestli potupný pocit, že vlastní manžel platí za sex, případně i reprezentaci na různých společenských akcích, mladé studentce nebo dozvědět se, že vlastní dcera se prodává mužům jen proto, aby zvládla náročné studium kolikrát na dvou i více vysokých školách najednou.

Říká se, že nejdůležitější je se rozhodnout, jestli do toho vůbec jít, nebo ne. Pokud prvotní zážitek není vyloženě otřesný, většinou už se z rozjetého vlaku nevystupuje snadno. Stačí pracovat jen několik večerů v měsíci a je vystaráno. Potom je už hodně těžké vzepřít se a zase začít chodit na brigády do supermarketů za pár korun.

„To byl i můj případ,“ vypráví dvacetiletá Jana, která studuje na dvou pražských fakultách. „Nikdy jsem neměla tolik peněz pohromadě, bylo to opravdové jmění, můj život se změnil, ten starý jsem zpátky nechtěla. Jenže pak jsem si uvědomila, že to pro mou budoucí kariéru i život není nejvhodnější. Musela jsem se od toho odstřihnout. Byl to celkem velký finanční propad, ale překlenula jsem to.“

Co se může stát
Tohle si často studentky nedokáží představit. Neodhadnou, jaké důsledky může jejich počínání mít. Případné prozrazení může zásadně změnit jejich život, nemluvě o neskutečném zklamání vlastní rodinou, pohrdání okolí a rozpadu případného partnerského vztahu.

Jeden podobný životní příběh představili také tvůrci televizní série Soukromé pasti v epizodě s názvem Fajn brigáda.

Začátkem letošního roku vyšla i autobiografická kniha Francouzky Laury D. Má drahá studia, v níž autorka popisuje velmi detailně, že to, co prožívají holky, které se dostanou do kolotoče zvaného sex za prachy, není žádná procházka růžovým sadem…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 935