Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Naučte se využívat svůj G bod

Bylo to dilema, kterým se zabývali milovníci i ženy po celé staletí. Kde je ten pověstný G bod a existuje vůbec, ptali se?

Doktorka Emanuelle Janini jim před několika měsíci dala odpověď. Tělesná struktura, která se dá nazývat G bodem, skutečně existuje, nemá ji ale každá žena.

Učení se orgasmu
Díky scanům na ultrazvuku bylo zjištěno, že oním G bodem je tužší tkáň v oblasti mezi vagínou a močovou trubicí. Tyto anatomické rozdíly byly potvrzeny jednoduše.

Potvrdilo se, že ženy, které dokáží dosáhnout orgasmu při pouhém vaginálním styku bez dráždění klitorisu, mají tuto tužší tkáňovou stěnu. Zatímco ty, které dosáhnou pouze klitoriálního orgasmu nebo orgasmus ještě nikdy nezažily, mají tkáň slabší.

Průzkumy na ultrazvuku ukázaly pro ženy nepříliš dobré zprávy. Ze třiceti žen mělo tlustší tkáň, tedy i G bod, pouhých osm. Z těchto osmi potom pět tvrdilo, že orgasmus pravidelně zažívá. Tři o něm ale nevěděly.

Ovšem jen to, že jim byly ukázány obrázky a doktorka jim řekla, že jsou maximálního orgasmu schopny, stačilo dvěma z nich k tomu, aby zanedlouho skutečně orgasmus začaly zažívat.

Sexem G bod možná roste
Tím vznikla určitá naděje, že orgasmus souvisí s psychikou. Další testy však prokázaly, že kde nejsou fyzické dispozice, nepomůže ani slovní ujištění.

Doktorka Janini je ale optimistická v tom, že cvičení dělá mistra. To znamená, že je teoreticky možné, aby malý G bod povyrostl a žena tak získala možnost zažít orgasmus.

Další výzkumy se tak budou ubírat tímto směrem – například zda promiskuitní nebo často souložící ženy zažívají vaginální orgasmus v hojnější míře než ženy žijící usedlejším sexuálním životem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 476