Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Posezení v britské hospodě nyní "zavání" / foto: sxc.hu

Idiotské chyby na prvním rande

Neudělat chybu na rande je zatraceně těžká věc, a to i když jste Paris Hilton a podobných dostaveníček jste zažili už stovky. Které jsou ty nejhorší?

1. Příchody a odchody

Jasně, pokud přijdete pozdě, jen stěží lze očekávat přívětivé přivítání, otevřenou náruč, je to prostě průšvih. Pokud si dáte rande v baru, nepřehánějte to v jeho průběhu s popíjením, není nic odpudivějšího, než když vám někdo zašeptá do ucha: „Bejby, ty ši tak eeeee šekšy…“ Šance na druhé rande se blíží pravděpodobnosti zásahu bleskem.

 
2. Exíci

Zapomeňte na to, že pokec o bývalých partnerech by mohl být dobrý nápad. Nikdy je na prvním rande ani nezmiňujte. Jednoduše se odkopete, že jste se přes rozchod s nimi ještě nepřenesli, stále se přehrabujete v minulosti a to nikoho příliš nerajcuje…

 
3. Účet

Bitka o účet po skončení večeře je nanic, tvářit se, že nevidím přicházejícího číšníka nebo že si musím urgentně zrovna v tento okamžik vyřídit v oné místnůstce, taky. Není jednodušší navrhnout, že se o platbu jednoduše podělíte?

 
4. Lži, lži, lži

Lži opravdu nejsou dobrý způsob, jak být zajímavý. Stojí vám za to lhát o svém věku, práci, o tom, že stále žijete s rodiči, máte vztah a vysypat další kupu lží? Bože, tak to abyste už svůj protějšek raději nikdy nepotkali… Lži od samého počátku jsou cesta do pekla. Navíc dneska, kdy si vás může kdekdo vygůglit. Fuj!

 
5. Jméno

Je docela dobré si zapamatovat, s kým na rande jste. Není nic horšího, než si pracně vzpomínat, jakže se ta Monika, Veronika, Simona, Věra nebo Iveta…? vlastně jmenuje. A co je ještě horší? Zeptat se na jméno během rande.

 

6. Ve třech? To snad ne

Dva jsou ještě rande, tři už je dav, na to rychle zapomeňte. Na rande žádní kamarádi ani kamarádky nepatří, pokud to nezvládnete sami, musíte ještě do velkých holek a kluků holt dorůst. Nejzávažnější porušení kodexu úspěšného rande je pak fakt, pokud přivedete maminku. Vzbudíte tím jen dojem, že si sami nedojdete ani na záchod…

 
7. Hádky

Debata o světových problémech není špatná věc, byť lze trochu polemizovat o její vhodnosti v rámci prvního rande, ale vzrušená a zuřivá hádka o tom, jestli Paroubek je, či není odpudivý demagog, může vést k tomu, že vás váš protějšek trefí vajíčkem. A to asi není to pravé ořechové.

 
8. Jen partner!

To je vlastně to nejdůležitější. Nikdy se na rande nevěnujte nikomu jinému kromě vašeho protějšku. Žádné esemeskování kamarádům o tom, jak se to vyvíjí, žádné sledování výsledků vašeho hokejového týmu, žádné telefonování s babičkou o stavu slípek v jejím kurníku. A proboha, žádné domlouvání rande s někým jiným prostřednictvím jakéhokoliv komunikačního prostředku. Viset celý večer dychtivýma očima na telefonu, to je… jak to říct… opravdu idiotské.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 264