Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mladá láska / foto: Shutterstock

Seznamte se jako v Sexu ve městě

Zatímco v anglosaských zemích má speed dating svou tradici a je využíván velmi často, Češi jsou v otázkách seznamování se stále ještě poměrně dost konzervativní.

Přesto se speed dating začíná pozvolna stávat jedním z běžných způsobů seznamování i u nás...

Na speed dating poprvé přišel rabín z L.A.
Speed dating, tedy de facto rychloseznamování, zkusil poprvé rabín Yaacov Deyo z Los Angeles. V roce 1998 uspořádal netradiční seznamovací večer, když usoudil, že by se mladí Židé měli více seznamovat mezi sebou, aby neměli potřebu hledat budoucí životní partnery v jiných náboženských komunitách.

Speed dating se také objevil jako jedna z metod seznamování v seriálu Sex ve městě, kde se v jedné z epizod pokoušela tímto způsobem seznámit hrdinka seriálu Miranda.

Rychloseznamování upřednostňují ti s hektickým životním stylem
Od 90. let se tak stává speed dating stále populárnější především ve velkých městech. V Americe pak jde o jeden typů seznamování, který se k rychlému životnímu stylu Američanů také velmi hodí. Jejich pracovní doba trvá leckdy i dvanáct hodin denně, američtí muži a ženy tak nemají mnoho času, natož aby jim zbýval čas k seznamování.

Americký speed dating byl přizpůsoben českým podmínkám
Podmínky organizování speed datingu u nás tak sice vychází z amerických podmínek, ale jsou přizpůsobeny více českému životnímu stylu. Rychloseznamování je pojato spíše jako způsob, jak strávit zajímavý večer setkáváním se s lidmi s mnoha oborů než frustrující honba za životním partnerem ve stylu „buď dnes, anebo nikdy“.

Také účastníci českých speed datingů pojímají seznamovací večer spíše jako možnost, jak se setkat s odlišnou skupinou lidí a najít nové přátele či vyzkoušet něco nového.

Můžete takto narazit i na toho pravého
Přesto je možné se díky rychloseznamování seznámit s životním partnerem na celý život. Na akce, které jsou pořádány seznamovacími agenturami jako speed dating, totiž nemíří žádní ztroskotanci ani zoufalci, kteří si nevědí rady se svým životem a nedaří se jim nikoho dlouhou dobu potkat.

Právě naopak, ve většině případů jde o lidi s vysokoškolským vzděláním, schopné a úspěšné, kterým se jen v dané chvíli nedaří najít tu pravou polovičku, protože jsou příliš zaneprázdněni, nebo se pohybují na stále stejných místech.

Jak probíhá speed dating?
Rád byste se formou rychloseznamky seznámili a zajímá vás, jak takový speed dating probíhá a co od něj očekávat? Předem se přihlásíte přes agenturu, která seznamovací večer pořádá. Většinou půjde o večer v některé z restaurací, kde se setkají všichni účastnící. Speed dating je absolutně bezpečný, zvolíte si přezdívku, pod kterou budete celý večer vystupovat a je jen na vás, komu pak sdělíte svou pravou totožnost.

Ještě týž večer budete vědět, kdo by vás rád pozval na rande
Po celý večer máte možnost určitou dobu hovořit s ostatními účastníky opačného pohlaví, jakmile časový limit vyprší, osoby se prostřídají. Takto můžete krátce poznat všechny účastníky a zároveň si udělat poznámky k těm, kteří vás nejvíce zaujali.

Na závěr večera bývá krátký společenský program a je již na účastnících, zda budou chtít zajít si někam individuálně posedět a pokračovat v příjemném rozhovoru. Ještě týž večer pak dostanou zprávu od agentury, jaké byly preference účastníků a kdo by se s nimi rád ještě jednou setkal.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 25