Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak ženy dosahují orgasmu?

Jedna z malých záhad našeho sexuálního života. Ženský orgasmus. Každá žena popisuje své prožitky při milování odlišně. Znamená to, že existuje více druhů orgasmu?

Každá žena může pociťovat orgasmus jinak
Ženy na otázky týkající se jejich prožitků při milování odpovídají různě. Některé tvrdí, že orgasmu nejsou schopny dosáhnout vůbec a v ordinacích sexuologů či psychologů hledají odpověď na svůj neuspokojivý sexuální život.

Jiné říkají, že orgasmus samotný pro ně není to, co považují na milování za to nejkrásnější. Mnohem více prý pro ně znamená milování samotné s mužem, kterému důvěřují a na kterého se mohou spolehnout.

Orgasmus je jen jeden?

Pokud pak mají ženy, které orgasmu dosahují při sexu pravidelně, popsat své pocity, často jde o nejrůznější zážitky, které se jeden od druhého velmi liší. Přitom mnoho sexuologů a gynekologů říká, že orgasmus může být jen jeden, jen místa, ze kterého je slastný pocit přenášen, mohou být různá.

Ženy však často s tímto tvrzením nesouhlasí a rozlišují většinou mezi orgasmem tzv. klitoridálním a vaginálním, jehož prožívání se podle jejich názorů liší.

Rozdílné vnímání jednotlivých druhů orgasmu

Orgasmus klitoridální nastupuje strměji a intenzivněji, vaginální pak nastupuje pomaleji, je méně intenzivní, ale navozuje déletrvající harmonický a plný pocit. Některé ženy zase tento rozdíl nepociťují, ale k dosažení orgasmu potřebují dráždění obou oblastí. Přitom z fyziologického hlediska není mezi orgasmy, ať již jde o klitoridální nebo vaginální, žádný rozdíl.

Ovšem orgasmus skutečně není jen otázkou fyziologickou, ale především otázkou související s psychikou, pocity a emocemi.

Ženy dosahují vzrušení rozdílně
I z toho důvodů existuje také velké procento žen, které dospívají k orgasmu nejrůznějšími způsoby a i jejich vlastní orgasmy se mohou jeden od druhého velmi lišit.

Například je velký počet žen, které dráždění vnitřní, které by vedlo k orgasmu vaginálnímu, nevzrušuje. Naopak k dosažení orgasmu potřebují vzrušování zevního pohlaví a klitorisu. To často nemohou pochopit jejich partneři, kteří se je marně snaží přivést ke vzrušení pohyby uvnitř pochvy a drážděním bodu G.

Co všechno ženy může přivést k orgasmu?
Jsou však i ženy, které dokážou dospět k vyvrcholení drážděním jiných míst nebo kombinací dráždění na více místech. Některé například lépe uspokojuje, jsou-li drážděny zároveň při milování na prsou.

Mezi tyto další oblasti, kde si přejí být ženy vzrušovány, patří ústa, jejich líbání a dráždění, dráždění prsů, oblasti klitorisu, bodu G, hluboké části vagíny, dráždění konečníku nebo výjimečně i určitým psychickým vzrušením, aniž by se dráždila jakákoliv část těla.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 183