Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Muži ztrácejí zájem o sex. Ženy ho chtějí!

Nedostatek sexu se obvykle svádí na ženy. Celé je to ale trochu jinak.

Když Juliet Parksová poznala svého muže George a začali spolu chodit, užívali si sexu plnými doušky.

„Místo toho, abychom v sobotu večer někam šli, zůstali jsme doma, vykoupali se, pili šampaňské a pak se milovali,“ vypráví Juliet. „Sex byl pro nás zážitek – milovali jsme ho.“

Sex třikrát do roka
O deset let později je u čtyřicátníků Juliet a George všechno jinak. „Milujeme se asi tak třikrát do roka,“ vypráví smutně Juliet. „Už mě ani nedrží za ruku,“ stěžuje si.

Není to Juliet, kdo ztratila chuť na sex. Naopak, je to právě ona, kdo navštěvuje internetová fóra, kde se snaží najít rady, jak svého muže navnadit, je to ona, kdo poslala děti k babičce, aby si s mužem připomněli volný sobotní večer. „Jenže nic nezabralo,“ říká.

Je to jen jeden z příběhů typických pro nově vydanou knihu americké autorky Michele Werner Davisové, která se jmenuje The Sex Starved Wife (volně přeloženo: Po sexu lačnící žena).

Ve své knize se autorka zabývá stále běžnější skutečností: muži v dlouhodobých partnerstvích přestávají toužit po sexu. Podobné vztahy jsou dokonce mnohem častější, než by se na první pohled mohlo zdát.

Celé regály časopisů a knih byly napsány o tom, jak by měli muži překonat pověstné ženské bolehlavy, kterými se podle zažitého stereotypu měly vymlouvat ze sexu.

Kniha však odhaluje, že v současnosti je jen máloco vzdálenějšího pravdě. Naopak se ukazuje, že jsou to muži, kteří se snaží vyhnout sexu se svou ženou či dlouhodobou partnerkou.

Ženám přitom tento stav věcí velmi ubližuje. Jsou to nově (nebo už je tomu tak delší dobu?) ony, kdo muže přemlouvají k sexu. Když jsou odmítnuty, uvnitř je to mrzí, protože se na ně ze všech stran sypou informace o neustálé mužské nadrženosti.

Jakoby muži do světa hlásali, že oni chtějí sex přece vždycky, ale jakmile se zavřou domovní dveře, lehnou si na gauč k televizi nebo usnou. O sex zájem neprojevují.

Podle odborníků jde o vážný problém, který pomůže řešit psycholog. Dotyční si však nejprve musí uvědomit, že něco není v pořádku. Teprve pak se dá s napravováním sexuálního života a zažitých pořádků obecně začít.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 79