Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Podivné sexuální rituály zvířecí říše

Je až s podivem, jak velmi se může lišit představa "romantického dostaveníčka" mezi různými živočišnými druhy. Kolem nás žijí nekrofilní hadi vyžívající se ve skupinovém sexu, štěnice provozující "traumatickou inseminaci" a dal

Dikobrazi vypadají trochu divně, ale to není nic proti jejich sexuálním zvyklostem. Ty jsou někdy opravdu bizarní. Začíná to tak, že si sameček vybere bodlinatou krásku, která se mu líbí. Pečlivě očichává každé místo, kam se jeho vyvolená vymočí.

Když se takto sblíží a samička nápadníkovi nastaví bříško, on ji celou počůrá a ona se na základě tohoto aktu rozhodne, jestli je právě on ten pravý.
Pokud to dikobraz nějak pokazí, musí začít znovu s jinou. Zase chodí a očuchává, kam se vymočila. A takové námluvy mohou trvat až půl roku.

Užovky mají rády skupinový sex
Malé a velmi jedovaté užovky proužkované pro změnu holdují skupinovému sexu. Samečci nejsou vybíraví a nevadí jim, ani když partnerka zemře.
Na jaře se tito hadi ve velkém shromažďují k páření. Někdy se jich sejde až 25 000. Nejsou to žádní gentlemani: na jednu samičku se často nabalí až 100 samců, utvoří klubko o průměru kolem šedesáti centimetrů a všichni se snaží mít s ní sex. Bohužel ji občas rozdrtí, ale ani to je nezastaví a dál se páří s její mrtvolkou.

Štěnice si probodávají krunýř
Užovky jsou možná výstřední, ale jak uvádí list Metro, sex štěnic je jako něco z levného hororu. K oplodnění dochází "traumatickou inseminací". Samec štěnice si nedělá hlavu se sváděním samiček. Prostě probodne její krunýř na břiše a vloží do ní spermie. Je až s podivem, že to funguje.

Pavouci na to jdou přes žaludek
Pavouci paslíďáci si zase na svádění dávají záležet a věří, že cesta k srdci vede žaludkem. Sexuchtivý pavouk uvine pavučinu, chytí do ní svou vyvolenou a pak ji začne obalovat hedvábím. Samičkám se takové svazování líbí, začnou si na svých "poutech" pochutnávat a sameček jejich nepozornosti zneužije. Na rozdíl od jiných pavouků ale oba partneři přežijí.

Antilopy ničí sexem samce
To u takové antilopy červenohnědé - na rozdíl od výše zmíněných hadů - sexu podlehne sameček. Když přijde období páření, každý samec si vytyčí své území a tam ho pak jedna za druhou navštěvují krásky z širého okolí. Až když je naprosto vyčerpán, neboť nemá čas pást se ani se ze sexu zotavit, přesunou se antilopy na území dalšího, odpočinutějšího "chlapáka".

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 35