Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jaké letní lásky vás mohou potkat?

Letní románky nemívají vždy stejný průběh, přesto je předem dobré vědět, co od nich vlastně můžete čekat...

Na co se připravit při letním flirtování? Jakkoliv nezávazné krátkodobé vztahy k létu a době dovolených patří, je dobré předem vzít v úvahu, co všechno může nastat a jaké důsledky či také rizika může naše letní flirtování vyvolat.

Řeč samozřejmě není jen o zlomeném srdci, ztrátě důvěry k trvalému partnerovi, nevěře, ale i o pohlavních chorobách.

Letní dobrodružství

K létu prostě patří milostná dobrodružství – ženy se často vydávají na dovolenou jen v dámské sestavě, aby poznávaly v přímořských zemích nejen památky a tradiční kulinářské speciality, ale i místní muže.

Muži zase rádi vyhledávají sexuální zážitky a dovolenou vnímají často jako ideální příležitost k tomu, jak si rozšířit obzory skutečně ve všech oblastech společenského života. Letní flirty tak zahrnují celou škálu milostného namlouvání – od nevinných románků, na které rádi vzpomínáme, přes vztahy, které pěkně zamávaly s našimi city, až po sex na jednu noc, který se nám bohužel vymstil.

Příjemný flirt
Psycholožka Tereza Matějková dělí letní flirty na příjemné flirty pro oba, které naruší rutinu všedních dnů. Zde je však pravidlem, že oba musejí vědět, že jde jen o krátkodobý flirt a neslibovat si nic víc.

Pokud se to letním milencům podaří, mají oba na co vzpomínat a zvýšené sebevědomí může dokonce pomoci i ke zlepšení kvality v jejich trvalých vztazích.

Co když přijde láska?
Vedle toho může nastat méně příjemná eventualita, kdy se jeden z dvojice skutečně do druhého zamiluje a touží po trvalém vztahu. Takové city mohou být samozřejmě zcela zhoubné, pokud již čerstvě zamilovaný trvalého partnera má. Vyřešit trápení pálením mostů a radikálními změnami?

Psychologové nic takového nedoporučují. Někteří z nás navíc mají sklon více emociálněji podléhat milostným pokušením. Vydržte, nic svému partnerovi neprozrazujte, ve velké většině případů zamilovanost sama vyprchá s návratem k původnímu partnerovi a životnímu stylu.

Když přeroste přes hlavu
Vyloučena však není ani situace připomínající příběhy z červené knihovny. Letní dovolenkový flirt přerostl úspěšně přes hlavu oběma aktérům a stane se dlouhodobým vztahem, ačkoliv ani jeden z dvojice neměl na počátku podobnou představu.

Jestliže letní vztah pokračuje a oba se rozhodnou zkusit trvalý vztah, je pak pro původního partnera velmi obtížně se s rozchodem vyrovnat. Je zjevné, že bude mít jen velmi málo pochopení, a je možné, že o vás bude stále usilovat v naději, že na svou letní lásku zapomenete.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 14