Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Pětina starců nad 90 let si užívá sex!

Takže, pánové, nic není ztraceno!

Muži - důchodci ani přes svůj vysoký věk neztrácejí chuť na sex. Podle posledních výzkumů australských vědců jim v něm brání pouze špatný zdravotní stav a nedostatek příležitostí.

Se schopností mít pohlavní styk úzce souvisí hladina mužského hormonu testosteronu. Vědci se v současnosti snaží zjistit, zda by starším mužům v tomto ohledu pomohla léčba zmíněným hormonem.

Mají sex
Vědci ze Západoaustralské univerzity v čele se Zoe Hydeovou sledovali během výzkumu 2700 mužů ve věku 75 až 95 let. Ti odpovídali na řadu otázek týkajících se jejich zdravotního stavu, vztahů a sexuální aktivity.

"Starší muži měli sice chudší sexuální život, nicméně pětina z respondentů ve věku 90 až 95 let přiznala, že sex je pro ně stále důležitou součástí života. To vyvrací dosavadní stereotypní představy o asexuálních starcích," uvádí se ve zprávě v časopise Annals of Internal Medicine.

Mají málo sexu
"Z ostatních účastníků studie, kteří stále udržovali pohlavní styky, si 40 procent stěžovalo, že jejich frekvence je příliš nízká," dodává Hydeová.

Významnou roli v sexuálním životě seniorů hrají nejen věk, ale právě i hladina testosteronu, nedostatek vhodných partnerek a různé nemoci, počínaje cukrovkou a rakovinou prostaty konče.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20