Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

První polibek si pamatujeme lépe než první sex!

Je tedy líbání důležitější než sex? To první ano!

Ačkoliv bychom předpokládali, že vůbec první milování v životě je pro člověka tím nejsilnějším erotickým zážitkem, není tomu tak. Mnohem lépe si vzpomínáme na premiérový polibek.

Tak to alespoň tvrdí americká bioložka Sheril Kirshenbaumová z University of Texas v Austinu.

Ve své knize nazvané Věda o líbání Kirshenbaumová píše, že člověk si zpravidla pamatuje každičký detail, který předcházel prvnímu polibku v životě. A v paměti si tedy uchovává i přesnou vzpomínku na kluka či dívku, s nímž či s níž k tomu došlo. Ovšem vzpomínky na první sex jsou podstatně „mlhavější a nejasnější“.

Ženy zklamanější, muži vášnivější
Podle serveru tvnoviny.sk Kirshenbaumová ve zmíněné publikaci tvrdí, že ženy si vzpomínky na premiérový polibek od muže pamatují mnohem přesněji než opačné pohlaví. Přitom však zjišťují, že to nebyl tak silný zážitek, jak si představovaly ve svých dívčích snech.

Muži jsou podle americké bioložky naopak při prvním líbání „velmi vášniví“ – asi proto, že prostě chtějí na partnerku udělat co nejsilnější dojem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19