Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nevěra a lidé kolem vás

Rozhodli jste se žít v nevěře a zkusit vše utajit před svou partnerkou či partnerem? Máte však strach, aby se o vaší milostné avantýře nedozvěděla vaše rodina od přátel či kolegů? Jenže pak potřebujete alibi...

Samozřejmě si vybavíte základní pravidlo připisované psychiatru Miroslavu Plzákovi: „Zatloukat, zatloukat…“, takže si hned na počátku vašeho vedlejšího milostného vztahu vezmete radu k srdci a hodláte vztah tajit naprosto přede všemi ze svého okolí. Zcela logicky před rodinou a blízkými přáteli, ale také před kolegy a přáteli, se kterými vídáte méně. Podle toho také plánujete společné schůzky a čas pro tajná dostaveníčka.

magazin.cz

Takto lze utajit vztah zpočátku, jenže dlouhodobě bude čím dál náročnější takto nevěru tajit. Většinou si to uvědomíte v momentě, kdy potřebujete alibi nebo nějakou spřízněnou duši. U dlouhodobé nevěry je nutnost mít alibi velmi častá. S milenkou nebo milencem trávíte určitý čas, kdy nejste v zaměstnání, ani se nevěnujete svým koníčkům. Mnohdy může také váš stálý partner nabýt určitého pocitu podezření.

Ovšem ani v případě, že budete potřebovat alibi, není nutné kamarádovi či kamarádce hned vše otevřít. Vždyť nikomu nemusíte říkat, že máte právě rande s milenkou! Stačí jen šikovně přidat větu typu: „Jdu s klukama na tenis, až někdy uvidíš tu mou, tak ji nemusíš říkat, že chodím na tenis tak často, nemá pro to pochopení.“ a doporučíte kolegovi z práce raději zdůvodnit „tenis“ dlouhými přesčasy v práci.

Může se však také stát, že se budete přece jen chtít někomu svěřit. Prostě celou složitou situaci neunesete a budete chtít si z někoho udělat vrbu. Jako nejelegantnější řešení se v takovém případě jeví možnost vyhledat psychologa, který o vašem problému bude mlčet, kromě jiného vám může pomoci s odbornou radou. Pokud nehodláte mít další výdaje ještě za sezení u psychologa, nabízí se varianta svěřit se někomu, kdo je ve stejné situaci, jako jste právě vy.

Osoba, o které víte, že také pracně tají nevěru, bude vůči vám loajální, hrozí vám totiž oběma to stejné. Dalšími vhodnými adepty na vrbu může být někdo z okruhu velmi blízkých známých, se kterými se však málo vídáte, prakticky se neznají s okruhem vašich současných známých a rodinou, a tak ani nemají, komu by tajemství dále svěřili. Pokud se ale rozhodnete jednou svěřit, již riskujete pochopitelně vždy. Jen záleží v jaké míře.

Jistě je rozumné nesvěřovat se svým přátelům a pečlivě volit, komu jaké informace o sobě, svém volném čase a vztazích sdělujeme. To, že udržujete paralelní vztah, nakonec nemusíte ani zcela otevřeně někomu říct, podezření může být zřejmé již na první pohled. Opatrnost je proto vždy na místě, chcete-li před negativními následky vašeho milostného vzplanutí ochránit rodinu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3