Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ovce / foto: shutterstock

Vášnivá noc kozy a ovce. To je výsledek!

Když se odrazí od země a odlepí se do nepříliš ladného výskoku, máte pocit, že si z vás někdo ukrutně utahuje.

Ale tento neskutečný tvor vážně existuje a vědcům zatočil hlavou ještě více než nám.

Kozel si vyhlédl ovci
Jmenuje se Lisa a jejími rodiči jsou kozel s ovcí ze severoněmecké farmy Klause Exsternbinka. V městečku Schwerte způsobila senzaci a patří zde k rodinnému stříbru. Není divu – několikatisícové město dostala do titulků světových novin.

magazin.cz
Přitom stačilo tak málo. Jde o výsledek náhlého a farmářem nekontrolovaného milostného vzplanutí kozla k místní krasavici ovci. Jednou v noci se nadržený samec neudržel, odvážně zdolal oplocení a štván neukojenou touhou vrhnul se na vyhlídnutou ovci.

Jak ale Lisu druhově zařadit? S tím si lámou hlavu i renomovaní vědci. Alespoň že už bylo vymyšleno jméno, jak novému druhu říkat. Geep je slovní hříčkou na základě anglických výrazů sheep (ovce) a goat (koza). A sedí přesně – Lisa tvarem a postavou připomíná ovečku, ale zabarvením a agilními zadními končetinami to je (skoro) jasná koza.

Její ovčí matku naštěstí neodradilo jiné zabarvení, takže ji neodmítla a zatím Lisu šťastně vychovává i krmí.

Kozlové jsou pořádní kanci
Farmář Exsterbink neváhal a přihlásil Lisu do speciálního ústavu v Hannoveru na genetické testy. „Takové hříčky přírody jsou extrémně vzácné,“ řekl listu Daily Mail na Lisinu adresu zdejší profesor Karl-Heinz Waldmann. „Ale kozlové jsou známí svým silným sexuálním pudem.“

Zatím není jasné, zda „geep“ bude produkovat kozí nebo ovčí mléko, farmář se ale domnívá, že bude poživatelné. „Jak chutná její mléko a sýr, to zjistíme na podzim,“ dodává farmář s obchodnickým zápalem v očích. Co když to bude raritní lahůdka?

Z úspěchu své dcery se už bohužel nemůže těšit otec, který to celé zavinil. Pan Exsterbink nedávno zabil dva kozly. „Jeden z nich byl Lisin táta,“ dodává.

Co si o tom myslíte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 87