Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Proměňte snídani v energetickou bombu!

Začnete den se správně zvolenou snídaní, a zpříjemněte si tak vstávání. Snad každému se už někdy nechtělo z vyhřáté postele, zvlášť když je venku ještě tma. Proměňte svou snídani v energetickou bombu. Vše vám pak půjde lépe

Není zrovna pravidlem, že se člověk ráno probudí zcela odpočinutý a plný energie. Zanedlouho tu bude podzim a s ním spojená tmavá a pošmurná rána, teploty pod bodem mrazu a málo slunečního světla. To jsou také důvody, proč nám po ránu chybí energie a dobrá nálada. Nezoufejte, tento problém lze řešit, a to docela jednoduše. Stačí zvolit správnou snídani, která vás energií nabije.

 

Jogurt s oříšky a ovocem

Jogurt je výbornou snídaní, obsahuje totiž velké množství hořčíku. Dobrou volbou je nízkokalorický řecký jogurt. Do něho si pak přidejte (ideálně čerstvé) maliny, borůvky, ostružiny a další ovoce. To vše můžete doplnit nějakými semínky, mandlemi, kešu či vlašskými ořechy, Zkrátka podle chuti. Hned po ránu pak budete mít spoustu energie.

magazin.cz

 

Ovesná kaše

Ovesná kaše vás po ránu příjemně zahřeje a zároveň probudí vaše chuťové buňky. Ovesné vločky mají tu velkou výhodu, že dokáží energii vašemu tělu dodávat postupně po celý den. Ovesná kaše je výborná s čerstvým i sušeným ovocem, skořicí nebo třeba s vanilkou. Záleží na vás, co máte rádi.

 

magazin.cz

 

Banán a med

Mnoho lidí si dopřává k snídani čerstvé ovoce. Pokud i vy patříte k této skupině, obohaťte svou snídani o med. Ten je bohatý na vitamíny a minerály, které nutně potřebujeme k výrobě energie. Med obsahuje také přírodní cukry, fruktózu a glukózu. Nakrájejte si tedy do misky banán a přidejte k němu podle chuti med. Určitě si tuto kombinaci oblíbíte.

 

Celozrnné pečivo a vejce

Vejce jsou zdrojem vitaminu B, který naše tělo potřebuje. Právě vitamin B je důležitý pro výrobu energie z potravin. Dále ve vajíčcích najdeme proteiny a minerály, zinek, fosfor a chrom. Vejce jsou tedy dobře zvolenou snídaní, zvláště když je doplníte celozrnným pečivem.

 

magazin.cz

 

Ovocný salát

Ovocný salát, to je zdravá snídaně plná vitaminů a energie. Nezapomínejte v tomto případě na citrusy, ty jsou plné vitaminu C. Ovocný salát můžete dochutit zakysanou smetanou nebo jogurtem či medem. Přidat do něj můžete i oříšky. Hned bude váš start do nového dne příjemnější.

magazin.cz

 

Burákové máslo

Ideálně celozrnné pečivo můžete ráno doplnit i burákovým máslem. Oříšky jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny, dokáží posílit imunitní systém a povzbudit centrální nervovou soustavu. Po burákovém másle se tak hned probudíte.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!