Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Svůj smartphone dostanou už i psí mazlíčkové

Motorola připravuje pro psy starostlivých majitelů chytrý obojek s několika funkcemi smartphonu.

Někteří majitelé pejsků a jiných domácích mazlíčků by pro své miláčky leckdy snesli i modré z nebe. Byznys s nejrůznějšími psími pochoutkami, oblečky, hračkami a dalšími potřebami proto jen vzkvétá. Není proto divu, že se s rozmachem smartphonů a různých chytrých technologických vychytávek protlačila technika i mezi psí pomůcky. Pejskové tak mohou dostat vlastní chytrý telefon.

magazin.cz

 

Chytrý obojek

Společnost Motorola totiž vyvinula chytrý obojek Scout5000, v jehož popisu stojí označení psí smartphone. A jelikož psi neumějí mluvit ani psát sms zprávy, funkce obojku se zaměřují zejména na majitele psa a jeho komunikaci směrem ke zvířeti. V tomto směru obojek disponuje reproduktorem a 3G modulem, tudíž mu majitel může udílet pokyny i na dálku pomocí svého telefonu.

magazin.cz

 

Na vývoji obojku Scout5000 se rovněž podílela společnost Hubble, která se primárně zbývá tvorbou aplikací a služeb spojených se streamováním videa a VoIP komunikace. Díky tomu je v chytrém obojku zabudovaná širokoúhlá videokamera snímající obraz v rozlišení 720p. Aplikace ve smartphonu pak může obraz online streamovat na displej telefonu a majitel psa tak sleduje psí život přímo očima svého mazlíčka.

 

Sledování na mapě

Scout5000 má ještě další užitečné funkce inspirované dnešními smartphony. GPS modul třeba dokáže v reálném čase zaznamenávat pohyb zvířete a měřit uběhnutou vzdálenost. Na základě toho pak vyhodnotí jeho fyzickou kondici. Určení aktuální pozice obojku se pochopitelně hodí i pro majitele, jejichž pejskové se rádi občas někam zatoulají. Stačí si pak tuláka lokalizovat na mapě a vyzvednout si jej osobně. Všechna data je možné přenášet také prostřednictvím sítě wi-fi nebo rozhraním bluetooth.

magazin.cz

 

Podle výrobce je Scout5000 vyroben z kvalitních materiálů a jeho elektronika je chráněna proti vlhkosti z deště či poslintání a odolá případnému psímu okusování či poškrábaní drápy. Motorola hodlá výrobek uvést na trh letos v červnu za cenu 199 dolarů, v níž je zahrnuto i roční předplatné 3G služeb, bohužel pouze u amerického operátora. Společně s tímto hlavní produktem by měla být k dispozici i menší varianta obojku Scout2500 určená pro drobnější zvířátka. Bude jí chybět kamera a prodejní cena je stanovena na 91 dolarů.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!