Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Talisman podle znamení zvěrokruhu

Amulety a talismany pro štěstí měli už naši pravěcí předci. A někdo bez nich nevyjde z domu dodnes, nosí je třeba jen pro pocit jistoty. Jaký je ten váš ideální talisman pro štěstí, to prý prozradí zvěrokruh.

Beran

Berani jsou velmi paličatí, soběstační a jen neradi chtějí s něčím pomoci od druhých. V krizových situacích ale důvěřují talismanům. Vhodná je pro ně třeba podkova, ať už ji malou nosí v kapse nebo jako přívěsek na řetízku.

magazin.cz

 

Býk

Býci berou život s humorem, vlastní jim je i nadsázka. K tomu někdy však potřebují talisman pro štěstí. Toto znamení nemá jeden typický amulet. Býci potřebují takový předmět, o kterém jsou přesvědčeni, že přináší štěstí. Ať už se jedná o porcelánového slona nebo prostý kamínek.

 

Blíženci

Pro Blížence je ideálním talismanem přívěsek s písmenem, kterým začíná jejich jméno či příjmení. Toto znamení totiž potřebuje věřit hlavně samo sobě, a to symbolizují právě zmíněná písmena.

 

Rak

Toto znamení zvěrokruhu je velmi emotivní, většinou musí mít hned několik talismanů pro štěstí. Každý z nich pak volí pro jinou příležitost. V peněžence se ukrývá rybí šupina, v diáři mají vložený čtyřlístek a na důležitou schůzku si vezmou třeba šperk pro štěstí, smlouvy podepisují šťastnou propiskou. Důležité je, aby předmětu dodali svou energii a štěstí je prý zaručené.

magazin.cz

 

Lev

Lidé narození ve znamení Lva dělají, že na žádné talismany nevěří, což však není úplně pravda. Lvy ovládá Slunce, proto by Slunce měl vyjadřovat i jejich amulet pro štěstí. Může to být přívěsek nebo třeba jantar.

 

Panna

Panny se na štěstí moc nespoléhají, na to jsou moc zodpovědné a pragmatické. Vždy si jasně vymezí své cíle a plánují vše do detailů. Jen málokdy jim do plánů něco nečekaně zasáhne. Jejich povaha jim tedy může být jistým způsobem talismanem. Nic jiného nepotřebují.

 

Váhy

Váhy se mnohdy špatně rozhodují a schází jim i sebevědomí. To jim někdy brání ukázat, co v nich vlastně je. Sebevědomí a jistotu znamení dodají právě talismany. Vhodný je nějaký malý předmět, třeba kamínek nebo přívěsek, zkrátka něco, co mohou mít neustále u sebe.

 

Štír

I když vás mohou Štíři ujišťovat o tom, že na žádné amulety pro štěstí nevěří, určitě nějaký mají. Štíři nedají dopustit třeba na rodinnou fotografii či portrét přítele a oblíbenou kartu. To jsou jejich talismany pro štěstí.

magazin.cz

 

Střelec

Střelci mají jenom málokdy z něčeho strach. Většinou spoléhají na to, že jim bude zkrátka přát štěstí. A ono to tak mnohdy skutečně funguje. Aby si Střelci štěstí pojistili, nosí při sobě talismany v podobě věci, která jim něco důležitého připomíná, něco, na čem jim záleží – pramen vlasů dětí či přítele, vytržený mléčný zub nebo třeba památný rodinný šperk.

 

Kozoroh

Kozoroh je velmi materialistické znamení. Není tedy divu, že jim štěstí přináší nějaká kovová mince. Tu mohou využít, když se mají rozhodnout. Zkrátka si svým talismanem hodí – hlava nebo orel.

 

Vodnář

Život Vodnáře, to je neustálé bloudění mezi sněním a realitou. Své sny a nápady si pak zapisují do svého oblíbeného bloku svou oblíbenou tužkou. Nějakou psací potřebu pro štěstí by měl mít údajně každý Vodnář.

 

Ryby

Ryby se v podstatě neobklopují ničím jiným než talismany. Většinu věcí si totiž kupují za tímto účelem, nikdy ne jen tak pro nic za nic. Marnivost tedy rozhodně není vlastností Ryb. Nějaká věc jim udělá radost, další mají zase pro štěstí. Jistě u sebe vždy nocí předmět, který jim zvyšuje sebevědomí.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!