Základ jídelníčku kuřáka by měly tvořit zdroje vitaminu C, a to zejména kvůli antioxidační obraně buněk a ochraně cév. Pravidelný přísun nikotinu navíc způsobuje úbytek vitaminu C z organismu, je tedy potřeba ho doplňovat.
Pomeranče
Pomeranče by měly mít místo v jídelníčku kuřáka kvůli doplnění vitaminu C. Pravidelná konzumace pomerančů má pak za následek zrychlení metabolismu a zmírnění stresu. Dva pomeranče denně představují doporučenou denní dávku vitaminu C. Ovšem kuřáci by měli denně přijmout až trojnásobek doporučené denní dávky tohoto vitaminu!
Zázvor
Zázvor utlumuje potřebu nikotinu a pomáhá eliminovat toxiny v krevním oběhu, které má na svědomí právě nikotin. Nejlepší účinky má pak zázvor čerstvý.
Listový špenát
Špenát je zdrojem kyseliny listové a vitaminu B9. Ten dopomáhá k odstranění nikotinu z organismu člověka. Díky obsahu chlorofylu také čistí krev, draslík zase přispívá k optimální hladině minerálů v těle.
Brokolice
Brokolice je bohatá na vitamin B5 a C. Pravidelná konzumace brokolice vede k ochraně plic před škodlivými toxiny a k výraznému snížení rizika vzniku rakoviny plic. Ovšem minimálně musíte zkonzumovat 170 gramů brokolice týdně.
Citrony
Citrony obsahují velké množství vitaminu C, což je silný antioxidant. Dokáže z těla vyplavit škodlivé volné radikály a posiluje srdce. Citrony se výborně uplatní při detoxikaci organismu, což ocení nejen kuřáci.
Pšeničné klíčky
Pokud chcete zabránit ucpání cév, které má kouření mimo jiné na svědomí, zařaďte do svého jídelníčku pšeničné klíčky. Klíčky, to jsou části semene, které obsahují nejvíce živi a dalších látek, například proteinů. Dále v nich najdeme vitamin B1, vitamin E, kyselinu listovou a mangan. Klíčky můžete zařadit například v rámci snídaně – denně vám postačí 2 až 4 lžíce klíčků.
Mrkev
Kuřáci zpravidla mají i nedostatek vitaminu A. S tímto problémem jim může pomoci právě mrkev. Zároveň tělu dodají i vitamin C a K, a tak posílí obranyschopnost organismu.
Brusinky
Díky brusinkám dojde k rychlejšímu odbourávání nikotinu z krevního oběhu. Brusinky obsahují velké množství vitaminů, flavonoidů a minerálů. Díky tomu vás tyto malé červené bobulky ochrání před působením škodlivých volných radikálů.
Granátové jablko
Granátová jablka působí příznivě na krevní oběh a napomáhají tvorbě červených krvinek. Dále jsou zdrojem sodíku, vitaminu A, B a C.
Kadeřavá kapusta
Kadeřavá kapusta obsahuje provitamin A, vitaminy C a B7, draslík, fosfor, železo, hořčík a vápník. Také je bohatá na antioxidanty, které organismus zbaví všech škodlivých látek, včetně nikotinu.
Jak z těla odbourat nikotin?
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!