Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
vzdelani / foto: shutterstock

Zlepšete své manažerské dovednosti díky MBA

O titulu MBA (Master of Business Administration) se v posledních letech mluví na všech frontách.

Jedni tvrdí, že je to jen zaplacená škola, která vám do života nic nedá, druzí si jej nemohou vynachválit, protože jim otevřel dveře k lepším životním příležitostem. Kde je pravda?

Asi někde uprostřed. Studium MBA se nedá srovnávat s vysokoškolským vzděláním, nikdy ho nemělo nahradit. Jedná se o alternativu celoživotního vzdělávání, k předávání informací a dovedností přistupuje trochu jinak než běžné české VŠ. Jelikož k nám tento trend přišel ze zahraničí, ve výuce jsou hodně uplatňovány zahraniční postupy. Vše ovšem záleží zejména na tom, kde budete MBA studovat.

Kvalitní škola je základ

V ČR působí mnoho škol nabízejících studium MBA. Liší se kvalitou lektorů, zpracováním výukových materiálů, náročností i cenou. Ta bývá pochopitelně pro mnoho studentů rozhodujícím faktorem, což je obrovská škoda. Jak vysvětlují zástupci Cambridge Business School (CBS), jedné z tradičních škol MBA, nižší cena jde obvykle ruku v ruce s horší kvalitou. Levnější studium nabízí instituce, které neplatí profesionální lektory.

Časová flexibilita vás překvapí

Jelikož je studium MBA určeno spíš pracujícím manažerům se zkušenostmi (podmínkou k přijetí jsou buď zkušenosti na manažerské pozici, nebo VŠ vzdělání na bakalářském stupni), počítá se s obtížnými časovými podmínkami. Do studia na Cambridge Business School se mohou bez obav pustit i ti časově nejvytíženější. Pečlivě připravené studijní materiály, které jsou kdykoliv k dispozici doplňují čtyři celodenní sobotní setkání. Absolventi tak nepřijdou o tolik důležitý osobní kontakt s lektory i dalšími studenty a zároveň studium nenaruší jejich pracovní a osobní život. Řádná doba studia je jeden rok s možností prodloužení.

Učíte se to, co potřebujete

CBS nabízí bohatý výběr programů MBA – celkem 13 oblastí zaměřených na právo, zdravotnictví, mezinárodní vztahy, soft skills a další dovednosti podle toho, čemu se chcete věnovat. Celý koncept MBA je totiž postaven na tom, že se učíte věci, které skutečně využijete, a zaměřujete se na ně zejména prakticky.

Přínos studia MBA nejlépe demonstruje hodnocení samotných studentů, 83% úspěšných absolventů potvrdilo, že je studium posunulo v kariéře.

K tomuto článku není otevřena diskuze