Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dluhy / foto: shutterstock

Vyřešte své dluhy či závazky s pomocí odborníků

Dostali jste se do nepříjemné situace, kdy nejste schopni platit vlastní závazky kvůli tomu, že vám někdo dluží peníze?

Ať už vystupujete jako fyzická osoba, nebo tohle řešíte v zájmu celé firmy, nenechte dlužníka, aby vás přivedl do problémů. Pověřte celou záležitostí soudního exekutora, který za vás vymůže pohledávky.

Soudní exekutor je soukromá osoba pověřená výkonem exekuční činnosti. V Ostravě tuto činnost zastává Mgr. Pavla Fučíková. Sídlí sice v Ostravě-Mariánských Horách, ale svou činnost vykonává po celé ČR.

Pokud vám někdo dluží peníze a nechce je zaplatit, máte v podstatě dvě možnosti – buď se obrátit na soud, nebo zkusit mimosoudní vyrovnání. Druhá cesta je každopádně rychlejší a díky soudnímu exekutorovi bude celý proces prakticky bezstarostný. Však to je důvod, proč stát v roce 2001 tuto instituci zřídil.

Exekutor finance z dlužníka vymůže

Exekutor Ostrava sice postupuje nezávisle, ale je vázán platnými právními předpisy i soudním rozhodnutím. Má ovšem své rozsáhlé pravomoci, díky nimž je schopný se dopátrat toho, jakým majetkem dlužník disponuje. Informace mu musí poskytnout například pojišťovny, banky či orgány státní správy.

Peníze jsou pak vymáhány čerpáním z účtu dlužníka, a pokud to nestačí, zajistí exekutor movité i nemovité věci, vydraží je a vyrovná tím dluh. Z výnosu dražby se zaplatí také náklady exekuce.

Přihlásit se může i sám dlužník

Na exekutorský úřad se může obrátit i svědomitý dlužník, který se nachází v bezvýchodné situaci. Přihlásí-li se k dobrovolné exekuci, odborník mu pomůže se z nelehké životní situace dostat, případně mu aspoň poskytne informace o oddlužení.

Exekutorský úřad Ostrava je otevřený všem občanům i společnostem libovolné velikosti, ať už se nacházejí v roli toho, kdo dluží peníze, nebo naopak toho, jemuž dlužník nechce zaplatit. Na místě bydliště vůbec nezáleží, ostravský soudní exekutor působí celorepublikově.

Vyřešte své dluhy či závazky s pomocí odborníků

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!