Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Chtěl studovat - trápili ho hlady!

Američan se vrátil ze studijního pobytu vyhladovělý na kost, vážil jen 40 kilo…

Šok zažili rodiče sedmnáctiletého studenta Jonathana McCulluma, který se po čtyřech měsících vrátil z výměnného pobytu v Egyptě. Při odjezdu ze svého domova vážil 70 kilo, po návratu byl tak vyhublý, že měl problémy unést své zavazadlo. Vážil totiž jen 40 kilogramů.

Ztratil třetinu váhy
Jonathan řekl, že rodina Koptských křesťanů, u kterých žil, mu odpírala dostatečný přísun potravy. Drží totiž půst více než 200 dnů v roce. “Ten úbytek váhy mi sice dělal starost, ale chtěl jsem tam zůstat celý rok,” řekl po návratu do rodné Augusty v americkém státě Maine.  

Po návratu byl hospitalizován skoro dva týdny. V nemocnici nabral devět  kilogramů, ale jeho rodiče říkají, že to není ten samý chlapec. Jeho matka Elizabeth říká: “Chodil rád ven, byl výborný student, hodně sportoval. Nyní je méně spontánní a více uzavřený.”

Přátelé a učitelé v anglické škole v Egyptě apelovali na Jonathana, aby si vyměnil rodinu, ale  když mu byla nabídnuta rodina, která bydlí v nebezpečné části Alexandrie, raději zůstal
 
Prý jedl hodně
Šokovaní rodiče říkají, že organizace zajišťující výměnné programy by měla varovat studenty umístěné v koptských rodinách kvůli jejich stravovacímu režimu.

Otec hostitelské rodiny Shaker Hanna prohlásil, že Jonathan si vše vymyslel. ”Pravdou je, že chlapec jedl každé jídlo hodinu a půl. Množství, které snědl, by stačilo šesti lidem.” Dodal, že chlapec byl aktivní, sportoval a neustále cvičil.  

Organizace AFS, která zajišťovala Johnatanův pobyt, je jednou z nejstarších a největších v oboru, celou kauzu ale odmítla jakkoli komentovat.

I přes svou zkušenost se Jonathan na léto přihlásil do programu pomoci v  Zimbabwe, kde chce pomáhat se stavbou domů a železnic.

Kam byste chtěli jet na studijní pobyt, pokud vůbec?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 91