Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Přemýšlej a vyhraj / foto: https://pixabay.com/

Únikové hry významně rozvíjí myšlení

Únikové hry – v angličtině escape games – získávají po celém světě stále větší a větší popularitu, neboť umožňují zábavné trávení času ve společnosti rodiny, přátel či kolegů.

Společně prožité zajímavé dobrodružství je potom tím nejlepším způsobem pro zpevnění vazeb mezi lidmi. Hraní – nebo spíše prožívání – únikových her má ale ještě jeden pozitivní efekt. Jedná se totiž o ten nejlepší možný trénink kritického myšlení a rozhodování.

Přemýšlej a vyhraj

V dnešním světě založeném na informacích a jejich zpracování je mozek v kondici tím nejlepším klíčem k úspěchu. Den co den musíme řešit problémy v práci, doma i kdekoliv jinde. Právě schopnost rozpoznat problém, analyzovat jej, vypracovat plán pro jeho řešení a následně ho realizovat je pro náš úspěch zásadní. Únikové hry jsou přesně tím typem činnosti, která tříbí a zostřuje právě tyto jmenované dovednosti. Navíc jde o činnost výrazně zábavnější a společenštější než luštění matematických hádanek doma v křesle.

Jako dávní rekové

Potřebnost a užitečnost udržování našeho mozku v pohotovosti se odráží již v pradávných bájích a legendách. Udatní hrdinové si slávu a bohatství nezískali jen v boji, kromě nepřátel se museli často potýkat i se složitými hádankami a jejich mozek byl testován stejně jako jejich svaly. Při hraní únikové hry vám jako Perseovi nehrozí zkamenění při pohledu do očí Medusy, počínat si ale budete muset podobně chytře, jen tak dosáhnete vítězství a kýžené dveře se před vámi otevřou. Zážitky a zkušenosti z únikových her se nenásilně překlopí i do vašeho běžného života a až budete řešit zapeklitý pracovní úkol pro svého šéfa, možná si vzpomenete na adrenalin při řešení hádanek v zamčené místnosti, který vám dodá motivaci a sílu úkol vyřešit. Díky únikovým hrám jako jsou například Apokalypsa 2213, nebo Hvězdný Element bude váš mozek připravený!

K tomuto článku není otevřena diskuze