Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Držák na mobil / foto: shutterstock

Kam s mobilem v autě? Možností je hned několik

Kdo drží během jízdy mobilní telefon v ruce, ten riskuje nejenom nehodu, ale ten riskuje také pokutu a udělení bodů.

To se zkrátka a jednoduše podle zákona nesmí. A tak lidé hledají cesty, kam si svůj mobil během jízdy dát. Pokud to nemají být jenom různé přihrádky, jsou ideální cestou opravdu různorodé držáky na mobil. Jaké jsou možnosti s ohledem na to, kam konkrétně se dají umístit? Podívejte se s námi. Řešení existují různá.

Na okno

Jasná a populární klasika. Podobně, jako je možné mít na tomto místě GPS navigaci, není problémem ani to, že je na tomto místě mobilní telefon. Stačí si pořídit držáky do auta, které se jednoduše umístí na čelní okno. A to většinou pomocí jednoduché přísavky, která však velmi dobře drží. Následně se do držáku umístí i mobilní telefon. Je na takovém místě, že může být využitelný třeba i jako navigace. Tímto řešením řidiči samozřejmě vůbec nic neporušují.

Na palubní desku

Jdeme na variantu číslo dvě. A tou je možnost umístit držák mobilního telefonu na různá místa palubní desky. Zde je výběr skutečně různorodý a hodně záleží na výrobci držáku, ale i na typu vozu. Jaké možnosti mohou existovat?

- Využití přípravy přímo ve voze

- Využití speciálních samolepek a podložek

- Využití mezer mezi plasty

Zatímco u připevnění na sklo může pomoci jakýkoliv univerzální model, zde doporučujeme hledět spíše na to, aby se jednalo o variantu kompatibilní s vozem.

Do výdechů klimatizace

Poslední řešení nadchne svou jednoduchostí. Jde o držák, který se jednoduše nasune do výdechů klimatizace, kde se upevní. Následně se do držáku vloží mobil. Jde o jednoduché a efektivní řešení, které však příliš nedoporučujeme těm, kteří mají velké a těžké mobily. Vzhledem k zatížení nemusí vždy odolat směrové packy v jednotlivém výdechu, kde je držák umístěný. Také je třeba připomenout, že typ držáku je vhodné vybrat podle typu vozu.

Kam s mobilem v autě? Možností je hned několik

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!