Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Holubi na střeše / foto: shutterstock

Ptáci domům škodí stále více. Jak na ně?

Majitelé nemovitostí musí v dnešní době řešit celou řadu problémů. A ty se nemusí týkat jenom nájemníků, nebo legislativy.

Budovám může škodit i příroda. Konkrétně potom ptactvo. Jestliže se jedná o palčivý problém i u vás, zde je návrh jednoho efektivního řešení.

Jak ptáci škodí?

Situací, jak se mohou negativně podepisovat na stavu budov, je hned několik. Nutno říci, že je mohou jak hyzdit esteticky, tak je mohou skutečně i narušovat. Mezi největší problémy rozhodně patří:

- Stavba hnízd

- Narušování fasády

- Ptačí trus

Budova tak nemusí vypadat nijak lákavě, může být soustavně poškozována a náklady na její opravy nebo čištění nebudou nijak malé. Naopak.

Řešení? Nepouštět je na objekt

Problémů je tedy celá řada. A tak je na čase podívat se také na konkrétní řešení, které by připadalo v úvahu. Naším tipem jsou nejúčinnější hroty proti ptactvu. Proč právě ty? Jelikož jsou variantou, která dokáže dokonale zabránit právě tomu, aby se ptáci na nemovitost a tedy i na samotnou fasádu dostaly. Tím, že je zde eliminován jejich výskyt, jsou eliminovány také s tím přidružení problémy.

Instalace je snadná

Dále je třeba uvést, že samotná instalace není nic komplikovaného. Je možná buď montáž pomocí šroubů, nebo je možné používat také různé druhy stavebních lepidel. Samozřejmostí by mělo být používat zábrany proti holubům, vlaštovkám a dalším ptákům po celém prostoru nemovitosti, kam se tak rády slétávají. Výběr je dnes široký i s ohledem na instalaci například na rohy budovy.

Jde o řešení bezpečné

Jak pro nemovitost, tak samozřejmě pro samotné ptactvo. Dané hroty jim v podstatě jenom vtvoří mechanickou překážku. Tu následně uvidí a to znamená, že změní směr letu i místo přistání. Ke kontaktu s hrotem vůbec nedojde, jelikož ten pták vidí a tak i ví, že na daném místě nemůže přistát. A proto se o to nebude ani nijak pokoušet.

Ptáci domům škodí stále více. Jak na ně?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!